Universiteit Leiden

nl en

Neerlandistiek (MA)

De master Neerlandistiek / Dutch Studies geeft je een internationale kijk op de Nederlandse taal en cultuur. Je bestudeert het dan ook in de volle breedte: van middeleeuwen tot heden.

Neerlandistiek is topopleiding in Keuzegids 2018

In de Keuzegids Masters van maart 2018 krijgt de masteropleiding Neerlandistiek het predicaat ‘Topopleiding’. De gids baseert de resultaten onder meer op de mening van studenten (via de Nationale Studenten Enquete) en op die van experts (NVAO).

Een internationaal perspectief

Met de master Neerlandistiek / Dutch Studies plaats je de Nederlandse taal en cultuur in internationaal en interdisciplinair perspectief. Dit betekent dat er uitgebreide aandacht is voor landen en culturen waar de Nederlandse taal en cultuur een rol spelen óf speelden – ook andere gebieden dan Nederland dus.

Jouw keuze

Je kunt kiezen uit vijf afstudeerrichtingen. Ook krijg je de mogelijkheid om onderzoek te doen naar je favoriete auteur of naar vertaalde literatuur. Je kunt er ook voor kiezen om veranderingen in de Nederlandse taal bestuderen, je bezighouden met de argumentatieve en retorische aspecten van taalgebruik, of nader kennismaken met de geschiedenis en kunstgeschiedenis van de Lage Landen. Binnen je specialisatie verdiep je je in onderwerpen die aansluiten bij actuele onderzoeksthema's.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden