Universiteit Leiden

nl en

Neerlandistiek (MA)

De master Neerlandistiek / Dutch Studies geeft je een internationale kijk op de Nederlandse taal en cultuur. Je bestudeert het dan ook in de volle breedte: van middeleeuwen tot heden.

Een internationaal perspectief

Met de master Neerlandistiek / Dutch Studies plaats je de Nederlandse taal en cultuur in internationaal en interdisciplinair perspectief. Dit betekent dat er uitgebreide aandacht is voor landen en culturen waar de Nederlandse taal en cultuur een rol spelen óf speelden – ook andere gebieden dan Nederland dus.

Jouw keuze

Je kunt kiezen uit vijf afstudeerrichtingen. Ook krijg je de mogelijkheid om onderzoek te doen naar je favoriete auteur of naar vertaalde literatuur. Je kunt er ook voor kiezen om veranderingen in de Nederlandse taal bestuderen, je bezighouden met de argumentatieve en retorische aspecten van taalgebruik, of nader kennismaken met de geschiedenis en kunstgeschiedenis van de Lage Landen. Binnen je specialisatie verdiep je je in onderwerpen die aansluiten bij actuele onderzoeksthema's.

Nationale Studenten Enquête 2017

De MA Neerlandisitiek aan Universiteit Leiden is met een score van 4,4 de hoogst scorende master Neerlandistiek in Nederland in de meest recente Nationale Studenten Enquête (NSE). Docenten, inhoud, algemene vaardigheden en wetenschappelijke vaardigheden scoren boven het landelijk gemiddelde.

Bekijk alle resultaten van de NSE