Universiteit Leiden

nl en

Neerlandistiek (MA)

De master Neerlandistiek / Dutch Studies geeft je een stevige basis voor een (inter)nationale loopbaan op het gebied van Nederlandse taal en cultuur. Niet voor niets is deze master door studenten tot topopleiding gekozen. Of je nu later wetenschappelijk onderzoek wilt gaan doen, het bedrijfsleven in wilt of gaat werken in het voortgezet onderwijs: deze master biedt een keur aan perspectieven.

Jouw keuze

Studenten waarderen deze master onder andere vanwege de wetenschappelijke degelijkheid en breedheid en de internationale oriëntatie van de opleiding. Je kunt kiezen uit vijf afstudeerrichtingen, waarin je je specialiseert in ofwel de talige ofwel de literaire kant van de neerlandistiek. Word je specialist in de letterkunde, zodat je uitgever kunt worden? Of wil je de eigenaardigheden en de mogelijkheden van de Nederlandse taal onderzoeken, met het oog op bijvoorbeeld een carrière als taaladviseur of speech schrijver?  Binnen je specialisatie verdiep je je in onderwerpen die aansluiten bij actuele onderzoeksthema's, bijvoorbeeld uit de Nationale Wetenschapsagenda. Door de hele opleiding heen wordt een grondige wetenschappelijke benadering gehanteerd, waardoor een carrière als onderzoeker ook tot de mogelijkheden behoort.

Chat met een student

Heb je een vraag over het studentenleven in Leiden, studeren aan de Universiteit Leiden of ben je op zoek naar informatie over de masteropleiding Neerlandistiek / Dutch Studies? Kom direct in contact met één van onze studenten!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.