Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Gerrard Boot

Hoogleraar Arbeidsrecht

Naam Prof.mr. G.C. Boot
Telefoon +31 71 527 7713
E-mail g.c.boot@law.leidenuniv.nl

Gerrard Boot is Hoogleraar Arbeidsrecht, verbonden aan de Afdeling Sociaal recht.

Meer informatie Gerrard Boot

Gerrard Boot is Hoogleraar Arbeidsrecht, verbonden aan de Afdeling Sociaal recht. In 2005 is Gerrard Boot in Leiden gepromoveerd op een proefschrift getiteld: "Arbeidsrechtelijke bescherming".

Gerrard Boot zal op het gebied van arbeidsrecht onderwijs geven in de bachelor en master Rechtsgeleerdheid en in het post-academisch onderwijs. Zijn onderzoek zal plaatsvinden in het programma Hervorming van sociale regelgeving. Hij behoort tot het Instituut Publiekrecht, afdeling Sociaal recht. 

Gerrard Boot is daarnaast werkzaam als kantonrechter in de rechtbank Amsterdam. Daarvoor was hij werkzaam in de sociale en commerciĆ«le advocatuur bij o.a. Kennedy Van der Laan te Amsterdam. Hij is tevens redacteur van het Tijdschrift ArbeidsRecht en annotator bij Uitspraken Sociale Zekerheid. 

In 2005 is Gerrard Boot in Leiden gepromoveerd op een proefschrift getiteld: "Arbeidsrechtelijke bescherming". Zijn promotor was prof. mr. Guus J.J. Heerma van Voss. In 2011 verscheen van zijn hand Arbeidsrecht geschetst, Ars Aequi.

Gerechtshof Amsterdam
Raadsheer
Rechtbank Amsterdam
Vice-president / kantonrechter