Universiteit Leiden

nl en

Gerrard Boot

Hoogleraar Arbeidsrecht

Naam
Prof.mr. G.C. Boot
Telefoon
+31 71 527 7713
E-mail
g.c.boot@law.leidenuniv.nl

Gerrard Boot is Hoogleraar Arbeidsrecht, verbonden aan de Afdeling Sociaal recht.

Meer informatie over Gerrard Boot

Gerrard Boot is Hoogleraar Arbeidsrecht, verbonden aan de Afdeling Sociaal recht. In 2005 is Gerrard Boot in Leiden gepromoveerd op een proefschrift getiteld: "Arbeidsrechtelijke bescherming".

Gerrard Boot zal op het gebied van arbeidsrecht onderwijs geven in de bachelor en master Rechtsgeleerdheid en in het post-academisch onderwijs. Zijn onderzoek zal plaatsvinden in het programma Hervorming van sociale regelgeving. Hij behoort tot het Instituut Publiekrecht, afdeling Sociaal recht. 

Gerrard Boot is daarnaast werkzaam als kantonrechter in de rechtbank Amsterdam. Daarvoor was hij werkzaam in de sociale en commerciële advocatuur bij o.a. Kennedy Van der Laan te Amsterdam. Hij is tevens redacteur van het Tijdschrift ArbeidsRecht en annotator bij Uitspraken Sociale Zekerheid. 

In 2005 is Gerrard Boot in Leiden gepromoveerd op een proefschrift getiteld: "Arbeidsrechtelijke bescherming". Zijn promotor was prof. mr. Guus J.J. Heerma van Voss. In 2011 verscheen van zijn hand Arbeidsrecht geschetst, Ars Aequi.

Hoogleraar Arbeidsrecht

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Sociaal Recht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer A 1.55

Contact

Publicaties

  • Gerechtshof Amsterdam Raadsheer
  • Rechtbank Amsterdam Vice-president / kantonrechter

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie