Universiteit Leiden

nl en

Gerrard Boot en Yvonne Erkens naar jaarlijkse conferentie EALCJ

Erkens en Boot hebben van 8 tot 10 september 2022 deelgenomen aan een congres van de European Association of Labour Court Judges. Op uitnodiging van het Griekse afgevaardigde vond de conferentie plaats op Hydra. De EALCJ is een vereniging van rechters uit alle landen van de EU.

De vereniging heeft als doelstelling uitwisseling van kennis over (Europees) arbeidsrecht en de toepassing daarvan in de verschillende landen van de EU. Voor de conferentie plaatsvindt, vullen alle deelnemers een questionnaire in met vragen over het thema van dat jaar. De resultaten van de questionnaires worden verzameld en vormen onderwerp van discussie tijdens de conferentie. Dit jaar was een belangrijk deel van de conferentie gewijd aan de gevolgen van de Covid-19 en de als gevolg daarvan genomen maatregelen voor de rechtspraak.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.