Universiteit Leiden

nl en

'Onduidelijk of maaltijden bezorgen al verboden is voor kinderen onder 16'

Volgens de Inspectie SZW is werken als maaltijdbezorger te gevaarlijk voor jongeren onder de zestien jaar.

Gerrard Boot

Volgens de inspectie wordt bij meer dan de helft van de 107 gecontroleerde bedrijven de Arbeidstijdenwet overtreden wanneer het aankomt op jonge maaltijdbezorgers. Zij werken met geld en werken vaak na zeven uur 's avonds; wat beide pas mag als je 16 jaar of ouder bent.

Kinderen onder de zestien mogen volgens de wet alleen niet-industriƫle arbeid van lichte aard verrichten, zegt hoogleraar Arbeidsrecht Gerrard Boot in Het Parool. 'Je kunt je dan afvragen of maaltijden bezorgen door hen niet al verboden is. De wet is daar onduidelijk over.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.