Universiteit Leiden

nl en

Gerrard Boot in de Leeuwarder Courant over thuiswerken

Nederland werkt massaal thuis, ook veel medewerkers van de Universiteit Leiden. Dat brengt allerlei nieuwe uitdagingen met zich mee.

Gerrard Boot

In de Leeuwarder Courant gaan verschillende deskundigen in op het idee van thuiswerken en alles wat daarbij komt kijken. 

Ook hoogleraar Arbeidsrecht Gerrard Boot komt aan het woord. Hij vertelt onder meer dat sinds 2012 de werkgever verantwoordelijk is voor een ergonomische thuiswerkplek, als je een dag in de week of vaker thuiswerkt. 'Als je dan vanaf je keukenstoeltje werkt, moet je werkgever ervoor zorgen dat jij op een goede bureaustoel kunt zitten. Maar dat kun je niet van de werkgever verwachten als je altijd op kantoor werkt en incidenteel thuis, zoals nu.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.