Universiteit Leiden

nl en

'Vragen over Tozo-subsidie zijn begrijpelijk'

Sommige ondernemers voelen zich dubbel gedupeerd vanwege de Tozo-subsidie, de financiële ondersteuning voor zelfstandig ondernemers vanwege de coronacrisis. Er wordt namelijk geen partnertoets gedaan, maar wél eenmalig uitgekeerd per huishouden.

Gerrard Boot

Het is begrijpelijk dat er vragen zijn over deze regeling, zegt hoogleraar Arbeidsrecht Gerrard Boot in de Volkskrant.

'Maar het gaat niet om 'meer' bij samenwonende ondernemers, maar om 'allebei even slecht af' (de ondernemer die samenwoont met iemand in vaste dienst). De vraag is of het logisch was om de partnertoets los te laten. Het zou logischer zijn, maar als dat was ingevoerd dan weet je een ding zeker: namelijk dat zzp'ers niet binnen tien dagen een uitkering hadden kunnen krijgen.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.