Universiteit Leiden

nl en

Moeten werknemers straks weer gaan inklokken?

Deze week bepaalde het Europese Hof van Justitie dat bedrijven in de Europese Unie voortaan precies moeten gaan bijhouden hoeveel uren hun werknemers maken. De lidstaten krijgen de taak om daarop toe te zien.

Gerrard Boot

Het is nu aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om zo snel mogelijk met richtlijnen te komen voor het Nederlandse bedrijfsleven, zegt hoogleraar Arbeidsrecht Gerrard Boot in Trouw. Die richtlijnen moeten volgens de uitspraak objectief, betrouwbaar en toegankelijk zijn.

'Dat zoiets bedrijven geld kost, is dan maar zo', zegt Boot. Dat hoeft overigens niet te gaan om heel veel geld. 'Dat mag dan waarschijnlijk ook met een schriftje, waarin de bakker elke dag opschrijft hoe laat de knecht binnenkwam.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.