Universiteit Leiden

nl en

Gerrard Boot in NRC over de onveilige werksituatie binnen de Volksbank

Binnen de top van de Volksbank was incidenteel sprake van onderling pestgedrag, intimidatie en een „onveilige werksituatie” voor sommige werknemers. De verstoorde verhoudingen binnen de top van de Volksbank zouden hier mede voor gezorgd hebben. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit een onderzoek dat is uitgevoerd door bestuursadviseur Paul Nobelen en Gerrard Boot (hoogleraar arbeidsrecht in Leiden), waarvan de samenvatting donderdag is gepubliceerd.

Volgens de onderzoekers kwam dat „incidenteel” en „niet structureel” voor. De Volksbank heeft het volledige onderzoeksrapport niet gepubliceerd. Op de website van de Volksbank  is een samenvatting van het document te vinden .
President-commissaris Jan van Rutte van de Volksbank stelt dat het onderzoek bevestigt dat de interactie tussen de raad van  commissarissen en directie tussen januari en augustus 2020 „niet optimaal was”. Inmiddels heeft de Volksbank een nieuwe opzet van de raad van bestuur die volledig in handen is van de staat.

Artikel in NRC

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.