Universiteit Leiden

nl en

Lerarenopleidingen

Opfristraject

Docenten die al in het bezit zijn van een eerstegraads onderwijsbevoegdheid, maar geen recente ervaring in het onderwijs hebben, kunnen een ‘opfristraject’ volgen.

Hierbij volg je één of meerdere studieonderdelen van de lerarenopleiding op basis van contractonderwijs. De studieonderdelen zijn beschreven in de Studiegids. De kosten bedragen €128 per EC (collegejaar 2022-2023). Om deel te kunnen nemen, moet je voldoen aan de huidige toelatingseisen van de lerarenopleiding (Master Leraar VHO).  

Met vragen kun je terecht bij de studieadviseur.

Aanmelden

Meld je aan via het Aanmeldingsformulier voor het opfristraject. Houd hierbij rekening met de volgende aanmelddeadlines: 1 november voor de start eind januari en 1 mei voor de start eind september. Na aanmelding bekijkt de Toelatingscommissie van het ICLON of je aan de huidige toelatingseisen van de Master Leraar VHO voldoet.

Bewijs van deelname

Bij het succesvol afronden van het opfristraject wordt een bewijs van deelname afgegeven. Indien een of meerdere studieonderdelen volledig binnen het bestaande programma zijn afgerond, kan een verklaring aan de Examencommissie gevraagd worden. 

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.