Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Naar buiten!

In de natuur kun je veel ontdekken en beleven. Maar kinderen die in een stad opgroeien, zien steeds minder vaak groen. Tijdens de Naar buiten! -dagen gaan basisschoolleerlingen op een groene expeditie in hun eigen omgeving.

Groene expeditie

In mei en juni 2019 komen zo’n 1.000 basisschoolleerlingen naar een mooie, groene plek om een hele dag lekker buiten bezig te zijn. Ze verkennen actief de omgeving en doen allerlei activiteiten - van pizza bakken tot insecten spotten. Ze knutselen, camoufleren, verzamelen, proeven en bewegen in en met de natuur.

Wetenschap naar buiten

Voor deze feestelijke editie zijn ter gelegenheid van de 444ste verjaardag van Universiteit Leiden studenten en wetenschappers betrokken. Hun verhalen en praktische experimenten maken de leerlingen enthousiast om zelf op onderzoek te gaan.

Activiteiten

Ook in Den Haag zijn dankzij de samenwerking met de Universiteit Leiden voor het eerst twee Naar buiten! dagen: op dinsdag 7 en woensdag 8 mei komen per dag twee klassen naar het Zuiderpark. 
In Leiden zijn de dagen tussen 21 mei en 7 juni in Cronesteyn. 

Mee naar buiten?

Basisscholen kunnen zich hier aanmelden voor de Naar buiten!- dagen.

Bent u student of wetenschapper in Den Haag of Leiden en wilt u een bijdrage leveren? Neem gerust contact met ons op: educatie@hortus.leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.