Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Practicum Musicae Kerstconcert

Kom 16 december genieten van een uniek gratis concert. Met optredens van studenten van de Universiteit Leiden, die naast hun studie ook het talenttraject Practicum Musicae aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag volgen. Verschillende ensembles, kwartetten en duo’s en een gloednieuw orkest trakteren je op heerlijke romantische werken, op subtiele barok, maar ook op onversneden jazz.

Practicum Musicae

De jonge musici volgen allemaal het Practicum Musicae-programma, een driejarig talenttraject waarbij studenten van de Universiteit Leiden naast hun wetenschappelijke studie ook nog eens studeren bij (inter)nationale topdocenten aan het Koninklijk Conservatorium. Een unieke combinatie dus.

Academy of Creative and Performing Arts (ACPA)

Het Practicum Musicae is een van de programma’s van de Academy of Creative and Performing Arts (ACPA). ACPA verbindt kunst en kennis en verzorgt artistiek onderzoek en onderwijs in de kunsten – niet alleen muziek maar ook beeldende kunst. Het is een samenwerking van de Universiteit Leiden met de Hogeschool der Kunsten Den Haag.

Het PMO

Het gloednieuwe Practicum Musicae Orkest (PMO) speelt voor u. In een gevarieerd programma bieden de talentvolle studenten u een sprankelend concert. Het PMO is onlangs opgericht als platform voor Practicum Musicae-studenten om samen te spelen, waarbij ook andere musici zich kunnen aansluiten. Het orkest staat onder leiding van Aafko Boonstra, PM-student Directie. 

Chic en gratis
Het concert is gratis toegankelijk. In de pauze kunt u een drankje kopen aan de bar, of Bring-your-own: neem uw eigen fles bubbels en lekkere hapjes mee. Voor dit feestelijke concert mag u uiteraard chic gekleed komen. Wij rollen de rode loper voor u uit.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.