Universiteit Leiden

nl en

Honderden leerlingen op groene expeditie tijdens Naar-Buiten!

In de natuur kun je veel ontdekken en beleven. Maar kinderen die in een stad opgroeien, zien steeds minder vaak groen. Tijdens de Naar buiten!-dagen gingen 650 basisschoolleerlingen op een groene expeditie in hun eigen omgeving.

Wetenschap naar buiten

In mei en juni 2019 kwamen basisschoolleerlingen uit Leiden en Den Haag naar een mooie, groene plek om een hele dag lekker buiten bezig te zijn. Ze verkenden actief de omgeving en deden allerlei activiteiten - van pizza bakken tot insecten spotten. De kinderen knutselen, camoufleren, verzamelen, proeven en bewegen in en met de natuur. 

Bij deze feestelijke editie van de Naar buiten!-dagen waren ter gelegenheid van de 444ste verjaardag van de Universiteit Leiden studenten en wetenschappers betrokken. Hun verhalen en praktische experimenten maakten de leerlingen enthousiast om zelf op onderzoek te gaan. 

Op excursie

In Leiden deden 547 leerlingen van 25 klassen van 11 Leidse basisscholen mee. Ook in Den Haag waren dankzij de samenwerking met de Universiteit Leiden voor het eerst twee Naar buiten!-dagen: op dinsdag 7 en woensdag 8 mei kwamen ruim 100 leerlingen naar het Zuiderpark om buiten aan de slag te gaan met leerzame activiteiten. 

Fotografie: Taco van der Eb
Mail de redactie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.