Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Over de 444-viering

Leer onze wereld kennen

We koesteren onze plek midden in het hart van Leiden en Den Haag – al 444 jaar in Leiden en ook alweer bijna 20 jaar in Den Haag. We  vieren daarom graag samen met de inwoners van deze prachtige steden ons 444-jarig bestaan. Dus komen we naar je toe. Nodigen we jullie uit. Trakteren we omdat we jarig zijn. Zetten we de deuren open. Laten we je op een verrassende manier zien dat ons onderzoek en onderwijs ertoe doet en wat dit voor jou betekent. 

Cadeau aan de stad

De Universiteit Leiden was ooit een cadeau voor de stad Leiden. Van Willem van Oranje, omdat de stad zich zo dapper had verzet tegen de Spanjaarden. 444 jaar later is het tijd voor weer een cadeau aan de stad: een feestje rond 444. En niet alleen een cadeau voor Leiden, maar ook voor Den Haag. Want tegenwoordig zitten we in twee steden.

Samenwerken in twee steden

Motto van de viering is de band tussen de Universiteit Leiden en de steden Leiden en Den Haag. Tussen alle inwoners en organisaties in die twee steden en alle medewerkers, studenten en alumni van de universiteit. Want als we kennis delen, wordt het meer. En als we elkaar beter leren kennen, kunnen we vaker en beter samenwerken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie