Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Vossenjacht

'Hé kijk, daar staat Rembrandt van Rijn! En is dat niet Beatrix?' Als je goed zoekt loop je tijdens de 444-vossenjacht op 29 juni allerlei beroemdheden uit heden en verleden tegen het lijf.

Lukt het jou om alle bekende personen in de stad te vinden?  De 444-vossenjacht is een gratis speurtocht voor kinderen tussen 6 en 444 jaar en is ontwikkeld ter gelegenheid van het 444-jarige bestaan van de Universiteit Leiden.

De geschiedenis komt tot leven

In 444 jaar tijd zijn er heel wat bekende personen geweest die op een of andere manier een band met de Universiteit Leiden hebben. Elf van die beroemde types lopen op zaterdag 29 juni rond in de binnenstad van Leiden. Maar waar precies? Het is aan jou om alle ‘vossen’ te vinden, de stempels te verzamelen en het juiste antwoord op de vragen te geven. Lukt het je binnen de tijd?

Speel jij ook mee?

Meespelen kan op zaterdag 29 juni tussen 15.00 en 17.00 uur. Download de spelkaart of haal hem op zaterdag 29 juni op bij een van de personages in de stad. 

Speciaal voor winnaars gouden ticket

In februari verstopte de Universiteit Leiden gouden tickets in de stad in de openbare bibliotheken van Leiden en Den Haag. Een kleine club echte speurneuzen wist zo'n ticket te vinden. Deze kinderen maakten daarmee kans op een plek in een speciale versie van de 444-vossenjacht.

Met deze winnaars starten we op zaterdag 29 juni gezamenlijk vanaf een geheime locatie, met een exclusieve spelkaart en taart! De winnaars hebben hier bericht over gehad.

De VIP-versie 444-vossenjacht wijkt dus op een paar punten af van de algemene 444-vossenjacht, waar iedereen aan mee kan doen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie