Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Leiden Loves Science

Ben je op zoek naar een alternatieve Valentijnsavond? En gaat je hart sneller kloppen bij het horen over wetenschappelijke ontdekkingen? Kom dan naar Leiden Loves Science.

Liefde voor de wetenschap

Bij dit gratis evenement op donderdag 14 februari zullen vele Leidse wetenschappers hun liefde verklaren aan de wetenschap. Laat je verrassen, word nieuwsgierig en discussieer mee over wat de wetenschap in Leiden te bieden heeft.

Mysteries en uitvindingen

In Rijksmuseum voor Oudheden komt o.a. het oude Egypte tot leven en delen wereldberoemde professoren hun verhalen over hoe organen als hart en nieren zich kunnen ontwikkelen uit stamcellen. Maak kennis met onze mystery guest of mystery discovery en ga in gesprek met jouw favoriete wetenschapper over Nobelprijs-winnende onderwerpen. Benieuwd waarom ook bedrijven verliefd zijn op de wetenschap? Jonge ‘science-based’ ondernemers vertellen hun passie voor de wetenschap en delen hun uitvindingen in een science-meets-business café.

Gaat jouw hart sneller kloppen?

Kom ook en geniet mee van de liefde voor wetenschap! Iedereen is welkom en aanmelden voor dit gratis evenement is dan ook niet nodig. Meer informatie? Neem een kijkje op de website

Praktische informatie

Gratis entree!
Datum: 14 februari 2019 (Valentijnsdag)
Tijd: 18.30 uur – 22.00 uur
Locatie: Rijksmuseum voor Oudheden, Rapenburg 28 Leiden

Deze wetenschapsavond is een co-productie van Studium Generale, Leiden, Stad van Ontdekkingen, en Universiteit Leiden 444, met medewerking van LUMC, Leiden Kennisstad, Science meets Business, Leiden Science Café, Lorentz Center en anderen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.