Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Tentoonstelling Universiteit Leiden in Den Haag

Van 2 t/m 22 september is er in het prachtige en drukbezochte Atrium van het Stadhuis in Den Haag een bijzondere tentoonstelling over 444 jaar Universiteit Leiden te zien. Van de oprichting van de Universiteit in Leiden in 1575 tot de universiteit anno 2019.

Verbinding met Den Haag

De tentoonstelling is opgebouwd rond het thema verbinding. De Universiteit staat midden in de samenleving en is nauw verbonden met de twee steden waarin zij is gevestigd. In Den Haag richt ons onderzoek en onderwijs zich daarom op thema’s die passen bij de stad en dragen we bij aan het oplossen van Haagse vraagstukken. Daarbij delen we onze kennis zo breed mogelijk, middels onderwijs voor verschillende doelgroepen, in adviesraden en via lezingen en debatten. En onze medewerkers en studenten wonen veelal in de stad. 

De tentoonstelling bestaat uit grote posterpanelen en is gratis te bezichtigen voor alle bezoekers van het Haagse stadhuis. Iedereen die daar komt, om een paspoort te vernieuwen, een rijbewijs aan te vragen of iets dergelijks, kan de universiteit zo beter leren kennen. En bijvoorbeeld ontdekken dat de Campus Den Haag al 20 jaar bestaat en de laatste jaren snel gegroeid is naar ruim 5.000 studenten en 17 master- of bacheloropleidingen.

Openingstijden Atrium 


Maandag: 7.00 - 20.30 uur
Dinsdag, woensdag en vrijdag: 7.00 - 19.00 uur
Donderdag: 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag: 9.30 - 17.00 uur
Zondag en feestdagen: gesloten

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.