Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Women and Girls in Science Day

Hoeveel sterren zijn er in het heelal? En hoe komt het dat astronauten kunnen 'zweven' in de ruimte? Op de Universiteit Leiden krijg je op zaterdag 9 februari antwoord op heel veel vragen over sterrenkunde.

Women and Girls in Science

Zijn wiskunde en techniek mannenwetenschappen? Echt niet! Daarom heeft de Verenigde Naties de jaarlijkse 'International Day of Women and Girls in Science' in het leven geroepen. Vier deze dag samen met de Universiteit Leiden op 9 februari met een spetterend programma over sterrenkunde.

Programma

Luister naar een lezing van sterrenkundigen Ewine van Dishoeck en Robbert Dijkgraaf of doe mee aan de verschillende experimenten en workshops. Op de International Day of Women and Girls in Science worden vrouwelijke astronomen in the spotlight gezet en willen we meisjes interesseren voor sterrenkunde.

Kom jij ook?

Heb jij zin in feestelijke dag vol met beroemde sprekers, workshops en andere leuke activiteiten over sterrenkunde? Noteer 9 februari in je agenda. Dit evenement is vrij toegankelijk voor iedereen. 

Wil je op de hoogte worden gehouden van het programma en/of je alvast aanmelden? Meld je dan aan via het aanmeldformulier op de website van VHTO. 

Uiteraard zijn zowel vrouwen als mannen welkom.

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.