Universiteit Leiden

nl en

Fiscaal Recht (LL.B.)

Waarom Universiteit Leiden?

Universiteit Leiden staat voor kwaliteit, een uitstekende reputatie en een warme sfeer. Daarnaast is Leiden de mooiste en gezelligste studentenstad van Nederland. Als rechtenstudent volg je colleges in een historisch gebouw, midden in het centrum van Leiden. Hieronder lees je de redenen om Fiscaal Recht te studeren in Leiden.

Kwalitatief goed onderwijs

  • De Universiteit Leiden staat hoog aangeschreven en biedt kwalitatief goed onderwijs, met al in het tweede jaar veel inhoudelijk fiscale vakken. Als ‘Leidenaar’ heb je dus al bij de start van je carrière een streepje voor.
  • Je krijgt les van bekende professoren die actief zijn in het maatschappelijk debat en vaak door de politiek om advies worden gevraagd. Ook hebben we in Leiden veel docenten die werkzaam zijn in de praktijk, waardoor praktijkervaringen meegenomen worden in het onderwijs.

Persoonlijke aandacht

  • Fiscaal Recht in Leiden is kleinschalig opgezet, waardoor er veel ruimte is voor individuele aandacht en contact met de docenten.
  • Je krijgt goede begeleiding doordat je wordt ingedeeld in een tutorgroep met medestudenten, onder begeleiding van een docenttutor en een studenttutor die je op weg helpen in je studie. Zo word je niet meteen in het diepe gegooid.

Jouw ontwikkeling centraal

  • De Universiteit Leiden biedt ruime mogelijkheden voor zelfontplooiing en moedigt dit aan. Je kunt een extra programma volgen in de vorm van Honours College, verschillende minors doen en studeren in het buitenland.
  • Leiden kent veel studie- en studentenverenigingen om je bij aan te sluiten en gelijkgestemden te ontmoeten.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.