Universiteit Leiden

nl en

Fiscaal Recht (LL.B.)

Waarom Universiteit Leiden?

Als fiscaal jurist kun je gaan werken bij een belastingadviesbureau, de fiscus, in de advocatuur, rechtspraak of het bedrijfsleven. En als ‘Leidenaar’ heb je een streepje voor: onze opleiding scoort goed.

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

De 5 redenen om Fiscaal recht in Leiden te studeren:

  1. Je kiest voor een faculteit met een uitstekende internationale reputatie, in misschien wel de  mooiste en gezelligste studentenstad van Nederland.
  2. Je ontwikkelt een brede blik op fiscaal recht, gebaseerd op theorie en praktijk. Niet alleen van belastingwetten, maar ook van strafrecht en internationale regelgeving.
  3. Je werkt in kleine groepjes samen aan fiscale vraagstukken, wat goede studieresultaten en plezier bevordert. Voor studenten die laten zien dat ze meer uitdaging aan kunnen, worden verdiepende honours classes gegeven.
  4. Jouw docenten hebben veel praktijkervaring en kunnen jou helpen bij het vinden van een passende stage.
  5. Je kunt gebruik maken van ons sterke internationale netwerk, voor onderwijs en onderzoek.

Studeren aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De Leidse rechtenfaculteit biedt intensief en kwalitatief onderwijs met alle ruimte voor talent. Leiden is internationaal georiënteerd en heeft veel contacten met universiteiten, politiek en bedrijfsleven. De bewezen wetenschappelijke basis combineren wij met actuele kennis uit de praktijk. Een belangrijke verrijking, waarmee de studie wint aan veelzijdigheid, actualiteit en maatschappelijke waarde. Met onze vestiging in Den Haag zitten we dicht bij de politiek en internationale organisaties op het gebied van recht, rechtspraak en beleid.

Studeren aan de Universiteit Leiden

In 1575 waren we de eerste universiteit in Nederland. Sindsdien dragen wij met wetenschappelijk onderzoek en onderwijs direct bij aan een veiliger, gezonder, duurzamer, welvarender en rechtvaardiger wereld. Onderzoekers kijken bij ons over de grenzen van hun vakgebied heen en werken samen met collega’s in binnen- en buitenland. In de jaarlijkse rankings scoort de Universiteit Leiden steevast in de top 100 van 25.000 universiteiten wereldwijd. En we hebben maar liefst 19 Spinozapremies – de meest prestigieuze onderzoeksprijs in Nederland – op onze naam.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden