Universiteit Leiden

nl en

Volgens keuzegids Elsevier: Universiteit Leiden een na beste brede universiteit

De Universiteit Leiden is volgens studenten de op een na beste brede universiteit van Nederland. Zeven Leidse bacheloropleidingen staan op de eerste plaats als het om tevredenheid van studenten gaat: Informatica, Fiscaal recht, Criminologie, Politicologie, Geschiedenis, Franse taal en cultuur en Grieks en Latijnse taal en cultuur. Dat blijkt uit de studiekeuzegids van Elsevier.

Brede universiteiten vergeleken

De Radboud Universiteit Nijmegen staat in de ranglijst van 2012 op de eerste plaats op de lijst met brede universiteiten uit het onderzoek van weekblad ElsevierElsevier doet jaarlijks onderzoek naar de mening van zowel studenten als docenten en hoogleraren over universiteiten en opleidingen. 
Het oordeel van de studenten is gebaseerd op een onderzoek onder ruim 170.000 bachelor- en masterstudenten aan universiteiten en hogescholen. De gegevens komen uit de Nationale Studentenenquête (NSE). 
Daarnaast vergelijkt Elsevier de opleidingen aan de hand van het toelatingsbeleid van de universiteiten en het percentage studenten dat na een jaar van opleiding is gewisseld. Ook 6000 hoogleraren en universitair studenten is naar hun mening gevraagd. Van hen vulden 2000 mensen de enquête in. De docenten en hoogleraren beoordelen de Leidse Universiteit met de vierde beste plek om te studeren.

Masteropleidingen scoren hoog

Het opinieweekblad vergeleek 141 bachelor- en 287 masteropleidingen met elkaar. Daarnaast zette Elsevier de wereldranglijsten op een rijtje. Het weekblad stelt vast dat Leiden vooral internationaal goed meetelt, zo blijkt uit de jaarlijkse rankings. 
Met haar masteropleidingen scoort Leiden het hoogst met 10 opleidingen: hier zijn de studenten het meest tevreden in vergelijking met het oordeel over andere masteropleidingen. Het gaat om de masters Rechtsgeleerdheid, Internationale betrekkingen, Geneeskunde, Biomedical sciences, Archeologie, Archeologie Research, Oudheidstudies, Geschiedenis, Industrial Ecology en Life science and technology. 
Van de zeven University Colleges in Nederland scoort die van de Universiteit Leiden de derde plaats in tevredenheid van de studenten.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.