Universiteit Leiden

nl en

Extra uitdagingen

Aan de Universiteit Leiden heb je alle mogelijkheden om je horizon letterlijk en figuurlijk te verbreden. Zo stimuleren we je met extra en uitdagende programma’s om optimaal te presteren. Tijdens jouw master aan de Universiteit Leiden doen wij er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en je uit te dagen als je meer kunt én wilt. Daarom bieden we naast ons reguliere onderwijs verschillende verbredende en verdiepende programma’s aan.

Dubbele master

Kun jij meer aan dan één master? Overweeg dan om een dubbele master te volgen. De studieadviseurs van de desbetreffende masters informeren je over de mogelijkheden én over praktische zaken, bijvoorbeeld hoe je twee roosters combineert of over het collegegeld.

Researchmaster

Ben jij extra gemotiveerd en wil je het maximale uit je studie halen? Dan is een tweejarige researchmaster misschien iets voor jou. De researchmasters zijn namelijk net iets zwaarder dan de reguliere masters en leggen meer nadruk op training in onderzoeksvaardigheden. Zo’n master is ook een verstandige keuze als je wilt promoveren.

Advanced Master

Als student van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid heb je toegang tot enkele exclusieve advanced masters. Dit zijn uitdagende en kleinschalige programma’s waarin hoogleraren en professionals uit de praktijk specifieke juridische thema’s behandelen. Vanwege het hoge niveau zijn de advanced masters bedoeld voor ambitieuze studenten met ervaring in de juridische wereld en voor advocaten die hun carrièremogelijkheden willen vergroten.

Studeren in het buitenland

Een studieperiode of stage in het buitenland is naast een onvergetelijke ervaring dé kans om je horizon te verbreden. Veel opleidingen bieden je daarom de mogelijkheid om een deel van je master in het buitenland te volgen. Bovendien heeft de Universiteit Leiden samenwerkingsovereenkomsten met onderwijsinstellingen over de hele wereld, waardoor je over het buitenlandse deel van je studie geen extra collegegeld hoeft te betalen. Tip: bespreek met je studieadviseur of een buitenlandverblijf in je studieprogramma past en houd rekening met de deadlines voor inschrijving.  De Universiteit Leiden heeft een groot internationaal netwerk en helpt je graag op weg.

Leiden Leadership Programme

Ben jij een gemotiveerde masterstudent en wil jij leren over leiderschap in de praktijk? Het Leiden Leadership Programme is een eenjarig programma voor gemotiveerde masterstudenten waarin je leert over leiderschap en je eigen leiderschapskwaliteiten ontdekt en ontwikkelt. Lees hier meer over het Leiden Leadership Programme.

Master Honours Classes

Ben jij op zoek naar een extra uitdaging naast je reguliere master? De Honours Academy van de Universiteit Leiden organiseert jaarlijks verschillende Master Honours Classes. Dit zijn interdisciplinaire vakken rond een actueel thema, waarbij je samenwerkt met studenten vanuit andere vakgebieden. Lees hier meer over de Masters Honours Classes.

Academy of Creative and Performing Arts

Wil jij je naast je studie verdiepen in kunst en creatie? Dan is de Academy of Creative and Performing Arts echt iets voor jou. Als student van de Universiteit Leiden volg je keuzevakken aan het Koninklijke Conservatorium en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag. Op deze manier kun je als masterstudent 15 tot 30 studiepunten halen en jouw artistieke en academische talenten volop ontwikkelen. En dat allemaal zonder extra kosten!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie