Universiteit Leiden

nl en

Eduard Schmidt

Universitair docent

Naam
Dr. J.E.T. Schmidt
Telefoon
+31 70 800 9500
E-mail
j.e.t.schmidt@fgga.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-4788-7521

Eduard Schmidt is universitair docent aan het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden. Zijn onderzoek en onderwijs richt zich op leiderschap, organisatieverandering en het creëren van maatschappelijke meerwaarde door publieke organisaties, in het bijzonder in de zorg en het sociaal domein.

Meer informatie over Eduard Schmidt

Nieuws instituut Bestuurskunde

Eduard Schmidt is sinds oktober 2014 promovendus bij het instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden. Zijn onderzoek richt zich op bezuinigingsstrategieën binnen de publieke sector. Dit is een relevant onderwerp omdat de huidige crisis de diepste recessie sinds de jaren ’30 is en bezuinigingen op de overheid behoren tot de grootste bezuinigingen die op dit moment gedaan worden. Via een mixed-methods benadering wordt onderzocht hoe topambtenaren bezuinigingen in hun eigen organisatie doorvoeren. Het project wordt gesubsidieerd door een onderzoekstalent beurs van de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Promotors zijn prof. dr. Sandra Groeneveld en prof. dr. Steven van de Walle (Erasmus Universiteit Rotterdam).

Eduard Schmidt rondde in 2013 zijn onderzoeksmaster “Research in Public Administration and Organizational Science” (een programma van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Universiteit Utrecht en Universiteit van Tilburg) af. Voordat hij startte met zijn promotieonderzoek, was hij vicevoorzitter bij de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en als zodanig verantwoordelijk voor de politieke lobby. Hij rondde eerder een bachelor sociologie en een bachelor bestuurs- en organisatiewetenschap af, beide bij de Universiteit Utrecht.

Universitair docent

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Instituut Bestuurskunde

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.82

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.