Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Fietsroute Leiden - Den Haag

Haal je fiets, tandem, eenwieler, elektrische fiets, lowrider, swapfiets, riksja, stadsfiets, racefiets maar uit de schuur!

 Ter ere van onze 444ste verjaardag hebben we een fietsroute uitgestippeld van precies 44,4 km die je langs de mooiste plekjes van Leiden, Den Haag en alles er tussenin voert. Want wat is het hier eigenlijk mooi!

Haal de fietsroute op

De 444-fietsroute is het hele jaar zowel online als offline beschikbaar. Je kunt hem gratis downloaden als pdf of een papieren versie ophalen bij een van de gebouwen van de Universiteit Leiden, bij VVV-kantoren en andere toeristische plekken.

Zet 'm in je navigatiesysteem

De fietsroute is ook beschikbaar als GPX-track. Een GPX-track is te gebruiken met verschillende navigatiesystemen. Download de track vanaf deze pagina en zet hem in je navigatiesysteem. Geen navigatiesysteem? Een gratis en gebruiksvriendelijke navigatie-app voor je mobiel is BikeGPX. Download BikeGPX (Android iOS) en scan de QR-code via de app om de route binnen te halen.

Deel foto's en video's

Leuke foto  of video gemaakt op de route? Deel hem met ons op Facebook, Twitter of Instagram onder de tag #444jaar.

Officiële opening

Op 11 mei is de officiële opening van de 444-fietsroute. We starten tegelijkertijd in Leiden én Den Haag. Iedereen uit Leiden, Den Haag en omstreken die tussen de 8 en 120 jaar oud is mag meefietsen.

Meld je aan voor de 444-fietstocht

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie