Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Citizen Science

Van de verspreiding van zwerfafval tot welke talen er in Leiden en Den Haag gesproken worden: meer dan 50 interessante vragen zijn de afgelopen maanden ingestuurd voor het Citizen Science Project van de Universiteit Leiden. Niet één maar twee Citizen Science-onderzoeksprojecten gaan dit jaar van start in Leiden en Den Haag.

Plastics en psychologie in de stad

In het project ‘plastic in de Leidse grachten’ gaan wetenschappers en inwoners onderzoeken waar het plastic afval in de Leidse grachten uiteindelijk terechtkomt. In het andere project kunnen stadsbewoners meedoen met cognitief-psychologisch onderzoek en testjes doen in een ‘psychologielab op wielen’. 

Citizen Science

Inwoners van de stad doen samen met wetenschappers van de Universiteit Leiden onderzoek. Dat is het idee van Citizen Science. Om te vieren dat de Universiteit Leiden 444 jaar oud is, gaan we dit jaar twee projecten mogelijk maken. 

Het Citizen Science Lab heeft in de afgelopen weken alle binnengekomen mails bekeken. Een deel van de vragen hebben ze samen met de indieners uitgewerkt in de 10 projectvoorstellen die de jury beoordeelde. Een jury met vertegenwoordigers van de Gemeente Leiden, Universiteit Leiden, LUMC, Hogeschool Leiden en een Citizen Science-onderzoeker beoordeelde de 10 voorstellen. 

Contact

Het insturen van een vraag kon tot en met vrijdag 15 maart 2019 en is dus niet meer mogelijk. Wil je als inwoner, wetenschapper of organisatie meehelpen met deze onderzoeken of op de hoogte blijven van de voortgang van de twee projecten? Laat het weten via cslab@strw.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie