Universiteit Leiden

nl en

Religiewetenschappen (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken.

Leiden studentenstad


Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Sjoerd Jansonius

Eerstejaarsstudent Religiewetenschappen

Sjoerd Jansonius

"Leiden is een kleine maar erg fijne stad om te studeren. Vanaf het station ben je met de fiets overal binnen tien minuten, dus dat bespaart je veel tijd. Ik ben ook van plan om bij een studentenvereniging te gaan, en daar zijn er hier genoeg van."

Studievereniging T.F.L.S.

De alleroudste studievereniging van Leiden, dat is de Theologische Faculteit der Leidsche Studenten, ofwel T.F.L.S. Iedere maand organiseert deze studievereniging een gezellige borrel en regelmatig lezingen, excursies in binnen- en buitenland en een barbecue. Ook heeft T.F.L.S een eigen blad, Goden, Geesten en Geleerden, gemaakt voor en door studenten, docenten en iedereen die met de opleiding verbonden is. Klinkt goed? Als eerstejaarsstudent Religiewetenschappen word je automatisch lid!

Meer weten over T.F.L.S.? Bezoek dan de website van de vereniging.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden