Universiteit Leiden

nl en

Religiewetenschappen (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken.

Leiden studentenstad


Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Tobias Kingma

Eerstejaarsstudent

Tobias Kingma

"Ik ben actief lid van de studievereniging T.F.L.S. De vereniging onderneemt heel diverse activiteiten: een borrel of een lunch met elkaar, maar er zijn ook lezingen en uitstapjes naar een museum. Er is altijd wel een link met de studie Religiewetenschappen. We gaan dit voorjaar bijvoorbeeld op studiereis naar Israël. Ook Leiden als studentenstad is een prettige omgeving. Het voelt niet als een stad, meer als een groot dorp. Je komt veel mensen tegen, maar het wordt nooit massaal."

Sjoerd Jansonius

Student

Sjoerd Jansonius

"Leiden is een kleine maar erg fijne stad om te studeren. Vanaf het station ben je met de fiets overal binnen tien minuten, dus dat bespaart je veel tijd. Ik ben ook van plan om bij een studentenvereniging te gaan, en daar zijn er hier genoeg van."

Studievereniging T.F.L.S.

De alleroudste studievereniging van Leiden, dat is de Theologische Faculteit der Leidsche Studenten, ofwel T.F.L.S. Iedere maand organiseert de vereniging een Koffie-Thee-Taart-Uurtje en een borrel waar zowel studenten als docenten elkaar ontmoeten. Op de studiereizen maak je kennis met nieuwe culturen en manieren waarop religie op andere plekken in de wereld tot uiting komen. Daarnaast vinden er jaarlijks meerdere activiteiten en lezingen plaats binnen het brede thema van religie. En dit alles geheel verzorgd door onze studenten die zich inzetten in commissies of het bestuur! Klinkt leuk? Dat is het zeker! Haal meer uit je studie en je studentenleven en word lid!

Meer weten over T.F.L.S.? Bezoek dan de Facebookpagina van de vereniging.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.