Universiteit Leiden

nl en

Religiewetenschappen (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken.

Studievereniging T.F.L.S.

De alleroudste studievereniging van Leiden, dat is de Theologische Faculteit der Leidsche Studenten, ofwel T.F.L.S. Iedere maand organiseert de vereniging een Koffie-Thee-Taart-Uurtje en een borrel waar zowel studenten als docenten elkaar ontmoeten. Op de studiereizen maak je kennis met nieuwe culturen en manieren waarop religie op andere plekken in de wereld tot uiting komen. Daarnaast vinden er jaarlijks meerdere activiteiten en lezingen plaats binnen het brede thema van religie. En dit alles geheel verzorgd door onze studenten die zich inzetten in commissies of het bestuur! Klinkt leuk? Dat is het zeker! Haal meer uit je studie en je studentenleven en word lid!

Meer weten over T.F.L.S.? Bezoek dan de Facebookpagina of de Instagrampagina van de vereniging.

Carlijn Land

Student

Carlijn Land

"Leiden is een prachtige studentenstad. Het is een vrij kleine stad en iedereen woont dicht bij elkaar. Wanneer je gaat wandelen binnen de Leidse singels kom je altijd studenten tegen die je kent. De studentenverenigingen in Leiden vind ik ook heel erg leuk. Ik zou iedereen aanraden lid te worden bij een studentenvereniging of sportvereniging en in Leiden te komen wonen, zodat je volop kunt gaan genieten wat Leiden te bieden heeft. Zeker bij een kleine opleiding als Religiewetenschappen kan het enorm waardevol zijn om je netwerk uit te breiden en nieuwe vrienden te maken bij een studentenvereniging. Leiden is voor elke student een thuis."

Tobias Kingma

Student

Tobias Kingma

"Naast mijn studie heb ik twee jaar in het bestuur van de studievereniging gezeten, waarvan één jaar als voorzitter. Dat was voor mij een leuke manier om de ins en outs van de universiteit te leren kennen. Bij de verenigingsoverleggen van de faculteit krijg je te zien hoe alles van binnen werkt. Daarnaast heb ik ook geholpen in het voorlichtingsteam, op open dagen en tijdens het proefstuderen. Ik vind het leuk om een beetje betrokken te zijn bij de opleiding."

Leiden studentenstad

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.