Universiteit Leiden

nl en

Religiewetenschappen (BA)

Arbeidsmarkt

En dan ga je als afgestudeerde Religiewetenschappen aan de slag! Hou je ervan om onderzoek te doen? Wil je een baan waarin je mede de strategie kunt bepalen? Of schrijf en redigeer je liever? Onze alumni Religiewetenschappen vinden werk waar ze al deze taken in de praktijk uitvoeren.

Deze vaardigheden helpen je vooruit

Met een diploma Religiewetenschappen beschik je niet alleen over veel kennis van religies en maatschappelijke ontwikkelingen, maar ook over academische vaardigheden die goed van pas komen op de arbeidsmarkt. Denk aan vaardigheden zoals zelfstandig werken, schriftelijk en mondeling communiceren, analyseren en problemen oplossen. Doe je ook nog relevante werk- of bestuurservaring op tijdens je studie? Dan vind je nog sneller die baan van je dromen.

Uit onderzoek blijkt dat van onze oud BA-studenten 80% binnen twee maanden werk vindt en 60% daarvan vindt direct een baan op hbo- of universitair niveau.

Waar kom je na je studie terecht?

Met een studie Religiewetenschappen ben je voor verschillende werkgevers interessant. Je kunt bijvoorbeeld goed aan de slag bij de overheid, in het onderzoek, de journalistiek of het onderwijs.

Sectoren waar onze alumni werkzaam zijn:

  • 50 % Overheid en semioverheid
  • 25 % Onderzoek
  • 25 % Overig

Bron: Arbeidsmarktonderzoek 2020 onder afgestudeerden Religiewetenschappen 2016-2019. Career Service Geesteswetenschappen.

Bedrijven waar onze oud-studenten een baan hebben gevonden

Organisaties waar afgestudeerden Religiewetenschappen o.a. werkzaam zijn:

  • Universiteit Leiden
  • Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)
  • Universit├Ąt Bern
  • Gemeente Amstelveen

Alumna Laura Hurkxkens werkt als educator bij Museum De Voorde in Zoetermeer. Na haar Bachelor Religiewetenschappen volgde zij de educatieve master. Laura: 'Ik ontwikkel al het materiaal zelf!'

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.