Universiteit Leiden

nl en

Religiewetenschappen (BA)

Waarom Universiteit Leiden

Religiewetenschappen in Leiden gaat niet alleen over de inhoud van religies, maar plaatst deze ook in een bredere context. Verdiep je in mensen en hun opvattingen, in de rol die religies spelen in de wereld, mondiaal en regionaal, in heden en verleden.

5 redenen om Religiewetenschappen te studeren in Leiden:

  • Breed en allesomvattend, je leert vanuit diverse invalshoeken kritische vragen over religie, maatschappijen en culturen te stellen én te beantwoorden.
  • Methodologisch en analytisch, je verdiept je in religieuze uitingen zoals rituelen, symbolen, gewoontes en belevingen en gaat op zoek naar hun oorsprong, ontwikkeling, functie en betekenis;
  • Persoonlijk, je kunt je studie opbouwen op basis van je eigen interesses met ruimte voor keuzevakken, stage en een verblijf in het buitenland;
  • Onderscheidend, Je krijgt les van docenten die beschikken over brede kennis en een diverse achtergrond;
  • Kleinschalig, persoonlijk en betrokken onderwijs, er is veel interactie met docenten en medewerkers,-Je voelt je snel thuis in de gezellige studentenstad Leiden.

Studeren aan de faculteit Geesteswetenschappen

Om onze complexe en snel veranderende wereld goed te begrijpen is hoogwaardig onderzoek en onderwijs nodig. De faculteit der Geesteswetenschappen van Leiden biedt een inspirerende internationale werkomgeving, die zich richt op de mobiliteit van mensen, taal, cultuur, ideeën, kunst en instellingen, van prehistorie tot heden. De faculteit staat welbewust middenin de samenleving. Met ons brede aanbod van maar liefst 25 Bachelor- en 28 Masteropleidingen blinken we uit in de kwaliteit van ons onderzoek en onderwijs, onze internationale expertise, onze synergie van wetenschappelijke benaderingen en diversiteit.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen we je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de rankings van de Keuzegids Universiteiten en de Elsevier Enquête. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden