Universiteit Leiden

nl en

Religiewetenschappen (BA)

Vervolgopleidingen

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Met een masterdiploma op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau. Na afronding krijg je de titel Master of Arts (MA).

Masteropleidingen

Er zijn drie soorten masters: eenjarige-, onderzoeks-, of brede masters. De eenjarige master sluit perfect aan op de bacheloropleiding, terwijl je met een onderzoeksmaster (twee jaar) wordt voorbereid op een academische carrière. Een brede master kun je volgen als je een bredere interesse hebt.

Eenjarige master

Lerarenopleiding

Kom voor de klas! Na afronding van de MA Religious Studies kun je toegang krijgen tot deze masteropleiding. Na je eenjarige educatieve master mag je in de bovenbouw van havo en vwo lesgeven in levensbeschouwing en religie. 

Naast de eenjarige educatieve master kun je ook kiezen voor een tweejarige master, waarmee je gelijk na je bachelor kunt starten.

Promoveren

Afgestudeerde masterstudenten met een duidelijke wetenschappelijke belangstelling en zeer goede studieresultaten kunnen meedingen naar een promotieplaats. Onder begeleiding van hoogleraren schrijf je een proefschrift en publiceer je artikelen.

Fatiha Azzarhouri

Alumna MA Theology and Religious Studies

Fatiha Azzarhouri

"Na mijn bachelor heb ik gekozen voor de Masteropleiding Theology and Religious Studies. Tijdens deze opleiding ben ik zeer goed getraind in academisch schrijven en kritisch denken. Deze vaardigheden pas ik nu dagelijks toe in mijn werk als onderwijscoördinator."

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.