Universiteit Leiden

nl en

Biomedische wetenschappen (BSc)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder.

Leiden studentenstad

Universiteitsgebouwen, studentenhuizen en verenigingen zijn allemaal op de fiets bereikbaar. In het historische centrum vind je alles wat je als student nodig hebt, zoals vele leuke kroegen en restaurantjes aan de gezellige grachten. Ook zijn er genoeg sport-, studie- en studentenverenigingen waar je nieuwe vrienden kunt maken.

Hanneke

Student

Hanneke

“Leiden is een echte studentenstad! Overal waar je komt zie je studenten komen en gaan. Het studentenleven vindt daardoor ook echt in de stad plaats. Ik ben bij een studentenvereniging en een studentenorkest gegaan. Dit was echt een verrijking van mijn studententijd. Op deze manier leer je namelijk ontzettend veel mensen buiten je studie om kennen en ontwikkel je jezelf op een heel ander gebied.”

M.F.L.S.-bestuur 2022-2023

Studievereniging

De studievereniging Medische Faculteit der Leidse Studenten (M.F.L.S.) organiseert excursies, reizen, filmavonden, lezingen, sportdagen en feesten. Ook kun je via de M.F.L.S. je studiematerialen voor een scherpe prijs bestellen. Meer weten over hoe de studievereniging bijdraagt aan de kwaliteit van de opleidingen in het LUMC? Neem dan een kijkje op de website van M.F.L.S.

De M.F.L.S. organiseert veel voor internationale studenten. Bijvoorbeeld de vijfdaagse Leiden International Medical Students Conference (LIMSC), waar circa 800 (bio)medische studenten uit de hele wereld bijeenkomen. Deelname is mogelijk in het 2e of 3e jaar. Ook is er een actief buddy systeem voor internationale studenten.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.