Universiteit Leiden

nl en

Biomedische wetenschappen (BSc)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder.

Leiden studentenstad

Universiteitsgebouwen, studentenhuizen en verenigingen zijn allemaal op de fiets bereikbaar. In het historische centrum vind je alles wat je als student nodig hebt, zoals vele leuke kroegen en restaurantjes aan de gezellige grachten. Ook zijn er genoeg sport-, studie- en studentenverenigingen waar je nieuwe vrienden kunt maken.

Studievereniging

De studievereniging Medische Faculteit der Leidse Studenten (M.F.L.S.) organiseert excursies, reizen, filmavonden, lezingen, sportdagen en feesten. Ook kun je via de M.F.L.S. je studiematerialen voor een scherpe prijs bestellen. Meer weten over hoe de studievereniging bijdraagt aan de kwaliteit van de opleidingen in het LUMC? Neem dan een kijkje op de website van M.F.L.S.

De M.F.L.S. organiseert veel voor internationale studenten. Bijvoorbeeld de vijfdaagse Leiden International Medical Students Conference (LIMSC), waar circa 800 medisch studenten uit de hele wereld bijeenkomen. Deelname is mogelijk in het 2e of 3e jaar. Ook is er een actief buddy systeem voor internationale studenten.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.