Universiteit Leiden

nl en

Biomedische wetenschappen (BSc)

Voorlichtingsactiviteiten

Wil je meer weten over de opleiding Biomedische wetenschappen en beleven hoe het is om in Leiden te studeren? Biomedische wetenschappen biedt verschillende voorlichtingsactiviteiten om je te helpen bij je studiekeuze.

Maak kennis met de opleiding

Om een goed beeld te krijgen van welke studie bij je past, moet je veel uitzoeken. Neem hier dan ook ruim de tijd voor en ga actief aan de slag. Deelname aan een voorlichtingsactiviteit gaat je heel veel duidelijkheid bieden. We zetten de opties voor je op een rijtje:

Start hier je studiekeuze! Oriënteer je breed tijdens de Open Dag en maak kennis met alle studies van de Universiteit Leiden. Tijdens opleidingspresentaties krijg je een goede eerste indruk van bijvoorbeeld het vakkenpakket, de arbeidsmarkt en de onderwijsmethoden. Stel je vragen op de informatiemarkt: onze studenten, docenten en studieadviseurs staan voor je klaar met hun antwoorden.

Wil je niet alleen online je studiekeuze maken, meld je dan ook alvast aan voor een City & Campus Tour die worden aangeboden direct na de Online Bachelor Open Dag. Want live op locatie rondlopen is de leukste manier om de Universiteit Leiden te ontdekken!

Je kunt tijdens Proefstuderen deelnemen aan het programma van de opleiding waar jij interesse in hebt. Je volgt dan een korte opleidingspresentatie en neemt actief deel aan een hoor- en/of werkcollege. Tijdens Proefstuderen ontmoet je onze studenten en docenten, die klaar staan om al je vragen te beantwoorden. Zo krijg je een goed beeld van de studie én het onderwijs aan de universiteit.
Indien de omstandigheden het toelaten zal Proefstuderen weer op locatie worden aangeboden. Zo niet dan zal het Proefstuderen plaatsvinden in de vorm van een online Webinarweek.

 

Ga zelf online aan de slag bij de opleiding Biomedische wetenschappen en krijg een realistisch beeld van de studie . Vanachter je eigen computer ervaar je de inhoud en werkvormen van de opleiding. Je volgt online een werkgroep over 'Immuuntherapie van kankercellen'. De werkgroep en bijbehorende opdrachten zijn voorbeelden uit het curriculum van Biomedische wetenschappen. Naast de online werkgroep vind je vervolgens ook nog informatie over Leiden studentenstad en vertellen 5 afgestudeerden Biomedische wetenschappen waar zij zijn terecht gekomen en wat voor werk ze nu doen.
Lees meer over Online Proefstuderen

Tijdens de (online) meeloopdagen volg je een of meerdere colleges voor eerstejaarsstudenten. Studentambassadeurs zullen je natuurlijk ook alles vertellen over de opleidingen en over studeren in Leiden of Den Haag. Tenslotte is er ook alle gelegenheid om je vragen te stellen aan de studentambasadeurs. 

 

Vragen over voorlichtingsactiviteiten

Neem voor vragen over voorlichtingsactiviteiten contact op met de Studielijn via studielijn@leidenuniv.nl of 071 527 11 11 op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.