Universiteit Leiden

nl en

Biomedische wetenschappen (BSc)

Voorlichtingsactiviteiten

Wil je meer weten over de opleiding Biomedische wetenschappen en beleven hoe het is om in Leiden te studeren? Biomedische wetenschappen biedt verschillende voorlichtingsactiviteiten om je te helpen bij je studiekeuze.

De Universiteit Leiden is momenteel bezig om het aanbod van voorlichtingsactiviteiten te ontwikkelen voor het najaar 2021. De Open Dagen worden online aangeboden, en we streven ernaar dat andere activiteiten weer on campus aangeboden worden. Wil jij geïnformeerd worden over welke voorlichtingsactiviteiten online en/of on campus worden aangeboden? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt een mail zodra er meer informatie beschikbaar is.

Hou me op de hoogte

Maak kennis met de opleiding

Om een goed beeld te krijgen van welke studie bij je past, moet je veel uitzoeken. Neem hier dan ook ruim de tijd voor en ga actief aan de slag. Deelname aan een voorlichtingsactiviteit gaat je heel veel duidelijkheid bieden. We zetten de opties voor je op een rijtje:

Start hier je studiekeuze! Oriënteer je breed tijdens de Open Dag en maak kennis met alle studies van de Universiteit Leiden. Tijdens opleidingspresentaties krijg je een goede eerste indruk van bijvoorbeeld het vakkenpakket, de arbeidsmarkt en de onderwijsmethoden. Stel je vragen op de informatiemarkt: onze studenten, docenten en studieadviseurs staan voor je klaar met hun antwoorden.

Je kunt tijdens de Webinarweek online deelnemen aan het programma van de opleiding waar jij interesse in hebt. Je volgt dan een korte opleidingspresentatie en een 30 tot 40 minuten durend hoor- of werkcollege. De webinars worden gehost door onze studenten en docenten, die ook klaar staan om al je vragen te beantwoorden tijdens de Q&A sessie aan het einde van elk webinar. Zo krijg je een goed beeld van de studie én het onderwijs aan de universiteit..

 

Ga zelf online aan de slag bij de opleiding Biomedische wetenschappen en krijg een realistisch beeld van de studie . Vanachter je eigen computer ervaar je de inhoud en werkvormen van de opleiding. Je volgt online een werkgroep over 'Immuuntherapie van kankercellen'. De werkgroep en bijbehorende opdrachten zijn voorbeelden uit het curriculum van Biomedische wetenschappen. Naast de online werkgroep vind je vervolgens ook nog informatie over Leiden studentenstad en vertellen 5 afgestudeerden Biomedische wetenschappen waar zij zijn terecht gekomen en wat voor werk ze nu doen.
Lees meer over Online Proefstuderen

Tijdens de (online) meeloopdagen volg je een of meerdere colleges voor eerstejaarsstudenten. Studentambassadeurs zullen je natuurlijk ook alles vertellen over de opleidingen en over studeren in Leiden of Den Haag. Tenslotte is er ook alle gelegenheid om je vragen te stellen aan de studentambasadeurs. 

 

Vragen over voorlichtingsactiviteiten

Neem voor vragen over voorlichtingsactiviteiten contact op met de Studielijn via studielijn@leidenuniv.nl of 071 527 11 11 op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.