Universiteit Leiden

nl en

Biomedische wetenschappen (BSc)

Voorlichtingsactiviteiten

Wil je meer weten over de opleiding Biomedische wetenschappen en beleven hoe het is om in Leiden te studeren? Biomedische wetenschappen biedt verschillende voorlichtingsactiviteiten om je te helpen bij je studiekeuze.

Online voorlichting

Naar aanleiding van maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zal de Universiteit Leiden voorlopig geen voorlichtingsactiviteiten op de universiteit kunnen aanbieden tot nader bericht. Als alternatief zijn er diverse online activiteiten en contactmogelijkheden om je te helpen bij je studiekeuze!

  

Kom kennismaken

Om een goed beeld te krijgen van welke studie bij je past, moet je veel uitzoeken. Neem hier dan ook ruim de tijd voor en ga actief aan de slag. Een bezoek aan de opleiding, de universiteit en de stad gaat je heel veel duidelijkheid bieden. Kom dus langs!

Start hier je studiekeuze! Ori├źnteer je tijdens de Open Dag en maak kennis met alle studies van de Universiteit Leiden. Tijdens opleidingspresentaties van 45 minuten krijg je een goede eerste indruk van bijvoorbeeld het vakkenpakket, de arbeidsmarkt en de onderwijsmethoden. Bezoek ook de informatiemarkt: onze studenten, docenten en studieadviseurs beantwoorden graag jouw vragen.
Lees meer over de Open Dagen

Tijdens het Proefstuderen maak je kennis met de sfeer in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Daarnaast worden er presentaties gehouden over de opleiding Biomedische wetenschappen en geven docenten proefcolleges. Op de informatiemarkt staan studentambassadeurs, docenten en studieadviseurs klaar met alle informatie die je nodig hebt om de juiste studiekeuze te maken. Ook voor praktische vragen over bijvoorbeeld onderwerpen als selectie en plaatsing, studeren in Leiden of het buitenland en huisvesting kun je op de informatiemarkt terecht. 
Lees meer over Proefstuderen

Ga zelf online aan de slag bij de opleiding Biomedische wetenschappen en krijg een realistisch beeld van de studie . Vanachter je eigen computer ervaar je de inhoud en werkvormen van de opleiding. Je volgt online een werkgroep over 'Immuuntherapie van kankercellen'. De werkgroep en bijbehorende opdrachten zijn voorbeelden uit het curriculum van Biomedische wetenschappen. Naast de online werkgroep vind je vervolgens ook nog informatie over Leiden studentenstad en vertellen 5 afgestudeerden Biomedische wetenschappen waar zij zijn terecht gekomen en wat voor werk ze nu doen.
Lees meer over Online Proefstuderen

Een dagje meelopen bevestigt of een opleiding echt bij je past. Samen met zittende studenten woon je tijdens een reguliere collegedag een hoorcollege en/of werkgroep bij en proef je de sfeer van de opleiding. In de pauzes kun je vragen stellen en praten met studenten en docenten.
Lees meer over meeloopdagen

Vragen over voorlichtingsactiviteiten

Neem voor vragen over voorlichtingsactiviteiten contact op met de Studielijn via studielijn@leidenuniv.nl of 071 527 11 11 op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.