Universiteit Leiden

nl en

Biomedische wetenschappen (BSc)

Na je studie

Als biomedisch wetenschapper leer je het onderzoeksvak. Afgestudeerden gaan in de meeste gevallen werken bij een universiteit, een farmaceutisch bedrijf of een ziekenhuis.

Joya Nahon

Alumna

Joya Nahon

"Al vanaf het eerste studiejaar is het verstandig om je (studie)loopbaan te plannen, je te oriënteren op de arbeidsmarkt, je persoonlijk profiel vorm te geven en te bouwen aan je CV. De Universiteit Leiden helpt je daar graag bij."

"De Career Services bieden ondersteuning bij vragen over jouw loopbaan, persoonlijk profiel, de arbeidsmarkt en solliciteren. Bij de loopbaanadviseur van het LUMC kun je terecht voor loopbaanadvies. Zij adviseert je bij je loopbaanplanning, je oriëntatie op de arbeidsmarkt en het vormgeven van jouw persoonlijk profiel. Ook in het eerste jaar na je studie is ze er voor jou met tips en adviezen voor je toekomstige carrière."

Tim Kool

Alumnus

Tim Kool

“Ik werk bij Serrix, een groeiend bedrijf dat innovatieve medische hulpmiddelen tegen bijvoorbeeld kalknagels en koortslippen ontwikkelt en verkoopt. Ik ben daar verantwoordelijk voor productontwikkeling vanaf de conceptfase tot aan de productie. Door mijn studie kan ik snel bepalen wat de belangrijkste punten zijn van een onderzoek.”

Vaardigheden Biomedische wetenschappen

Tijdens de bachelor Biomedische wetenschappen leer je onderzoeksvragen op te stellen, kritisch na te denken, schriftelijk en mondeling te rapporteren en te werken in teamverband  op het niveau van een biomedisch wetenschappelijk onderzoeker. Met deze vaardigheden kun je alle kanten op.

Toekomstperspectief

Wil je een volledige academische opleiding, dan ga je door te met een masteropleiding. Een groot deel van onze bachelor studenten kiest de masteropleiding Biomedical Sciences. Binnen de Leidse master Biomedical Sciences is het mogelijk je te specialiseren in onderzoek (research), management, communicatie of educatie. Als je de masteropleiding hebt afgerond ben je Master of Science (MSc).

Op de pagina vervolgopleidingen lees je meer informatie over de masterspecialisaties die je in Leiden kunt volgen.
Wil je alvast weten in welke sector onze alumni meestal terechtkomen na het afronden van de masteropleiding? Bekijk dan de pagina arbeidsmarkt.

Loopbaanbegeleiding

Al vanaf het eerste studiejaar is het verstandig om je (studie)loopbaan te plannen, je te oriënteren op de arbeidsmarkt, je persoonlijk profiel vorm te geven en te bouwen aan je CV. De Universiteit Leiden helpt je daar graag bij. De Career Services bieden ondersteuning bij vragen over jouw loopbaan, persoonlijk profiel, de arbeidsmarkt en solliciteren. Bij de loopbaanadviseur van het LUMC kun je terecht voor loopbaanadvies. Zij adviseert je bij je loopbaanplanning, je oriëntatie op de arbeidsmarkt en het vormgeven van jouw persoonlijk profiel. Ook in het eerste jaar na je studie is ze er voor jou met tips en adviezen voor je toekomstige carrière.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.