Universiteit Leiden

nl en

Biomedische wetenschappen (BSc)

Selectie en plaatsing

De Leidse bachelor Biomedische wetenschappen heeft dit studiejaar plaats voor 71 eerstejaarsstudenten. Door middel van twee selectierondes kunnen wij zien wat je in huis hebt.

De selectie: Wie zoeken we?

In onze selectie zoeken we naar de kandidaten, die bereid zijn zich te willen inspannen en die goed passen bij de opleiding Biomedische wetenschappen. Daarnaast hebben we ook aandacht voor inclusie. Wij streven ernaar, dat elke kandidaat zich thuis voelt in de opleiding Biomedische wetenschappen in het LUMC. Wij vinden het belangrijk dat de groep kandidaten een afspiegeling is van de maatschappij.

Ben jij nieuwsgierig naar de biologie van het menselijk lichaam en wil je alles weten over ziekteprocessen? Dan is Biomedische wetenschappen in Leiden wat voor jou. Wij zijn op zoek naar studenten die goed kunnen samenwerken en kritisch kunnen denken. Via selectie kijken we of je in huis hebt wat hiervoor nodig is en proberen wij kandidaten te plaatsen die het best bij dit profiel passen. Je hebt een kritische en nieuwsgierige houding en je hebt een sterke interesse in het doen van onderzoek. 

Het is belangrijk dat je een bewuste keuze maakt en van tevoren goed nagaat of de opleiding bij je past.

Uitgangspunten tijdens de selectieprocedure

We kijken naar wat je kán (je potentie) en niet naar wat al gedaan hebt. Daarom spelen extracurriculaire activiteiten, motivatiebrieven, aanbevelingsbrieven, e.d. geen rol in onze selectie. Wij willen álle kandidaten een zo gelijk mogelijke start aan de selectieprocedure bieden.

Wat houdt de selectie in?

De selectie bestaat uit twee rondes. De eerste ronde bestaat uit een capaciteitentest en een persoonlijkheidstest. De 150 best scorende kandidaten gaan door naar de tweede ronde.

De tweede ronde is een onderwijsdag. Je zult hier een indruk krijgen van hoe een dag in de opleiding Biomedische wetenschappen eruit ziet. De dag zal starten met een hoorcollege, gevolgd door een practicum. De dag wordt afgesloten met een eindtoets.

Snel naar:

Vragen over de selectie?

Heb je vragen over de selectie en plaatsing voor Biomedische wetenschappen in Leiden? Bekijk dan onze pagina met veelgestelde vragen of vul het contactformulier in. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.