Universiteit Leiden

nl en

Biomedische wetenschappen (BSc)

Selectie en plaatsing

De Leidse bachelor Biomedische wetenschappen (BW) heeft plaats voor 70 eerstejaarsstudenten voor studiejaar 2018-2019. Deze studenten worden geplaatst via een selectieprocedure. Selectie en plaatsing is een manier om erachter te komen of de opleiding Biomedische wetenschappen in Leiden bij je past. Het helpt je om te ontdekken of je alles in huis hebt wat nodig is om de studie goed te doorlopen.

BW in Leiden: iets voor jou?

We zoeken studenten die kunnen samenwerken, internationaal georiënteerd zijn en nieuwsgierig zijn naar de biologie van de mens en ziekteprocessen. Dit heb je nodig om tijdens de opleiding uit te groeien tot een goed biomedisch wetenschapper, die kan bijdragen aan onderzoek of uiteenlopende activiteiten in het bedrijfsleven of een ander veld. Het is belangrijk dat je een bewuste keuze maakt en van tevoren goed nagaat of de opleiding bij je past. Bekijk van tevoren de brochure en kom erachter of de opleiding bij je past. 

Selectie en plaatsing Biomedische wetenschappen

Slechts een beperkt aantal studenten kan worden toegelaten tot de opleiding Biomedische wetenschappen. Daarom hanteert de Universiteit Leiden een selectiesysteem. In een aantal stappen laat je zien wat je kunt en kom je erachter of Biomedische wetenschappen bij je past en of jij de kandidaat bent die het meest geschikt is voor de opleiding.

Je volgt tijdens de selectie route A of B.  

In het onderstaande filmpje wordt het selectieproces toegelicht.

Contact

  • Heb je vragen over selectie en plaatsing voor Biomedische wetenschappen in Leiden? Mail dan naar het loket decentrale selectie Biomedische wetenschappen: selectiebw@lumc.nl.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden