Universiteit Leiden

nl en

Biomedische wetenschappen (BSc)

Selectie en plaatsing

De Leidse bachelor Biomedische wetenschappen heeft dit studiejaar plaats voor 71 eerstejaarsstudenten. Door middel van 1 selectieronde kunnen wij zien wat je in huis hebt.

Selectie via één ronde

De selectie voor studenten die willen starten per september 2023 bestaat uit één ronde. 

In onze bachelorbrochure wordt nog gesproken over twee rondes. Deze informatie is helaas achterhaald. Lees hieronder verder hoe het selectieproces eruit ziet. 

Snel naar:

Wat houdt de selectie in?

Het LUMC maakt voor de selectie gebruik van de BMAT (Bio-Medical Admissions Test). Met deze BMAT hebben we een mooi instrument in handen, dat een goed beeld geeft van de talenten en vaardigheden die nodig zijn voor de opleiding: nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen en creativiteit. De BMAT toetst algemene academische vaardigheden, kennis en toepassing van wetenschappelijke vakken en de Engelse taal. De BMAT past daarmee goed bij het wetenschappelijke, academische en internationale profiel van onze opleidingen.

Vragen over de selectie?

Heb je vragen over de selectie en plaatsing voor Biomedische wetenschappen in Leiden? Bekijk dan onze pagina met veelgestelde vragen of vul het contactformulier in. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.