Universiteit Leiden

nl en

Biomedische wetenschappen (BSc)

Extra uitdaging

Soms wil je je verdiepen of juist je horizon verbreden. Voor excellente studenten hebben we speciale programma's.

Honours College

Kun en wil jij meer naast je bachelorstudie doen? En lijkt het je wel wat om al je talenten te ontwikkelen? Dat kan in het Honours College van de Universiteit Leiden. Met het Honours College biedt de Universiteit Leiden jou als bachelorstudent een extra mogelijkheid om meer uit jezelf te halen. Het stimulerende en vernieuwende onderwijsprogramma van 30 EC is dan ook speciaal ontwikkeld voor enthousiaste en nieuwsgierige studenten. Zo halen de docenten je uit je comfortzone en leer je over de grenzen van je eigen studie heen kijken. Je  krijgt college in kleine groepen met veel persoonlijke aandacht en komt in contact met studenten van andere studies. Hierdoor bouw je een schat aan vaardigheden op en groei je op zowel persoonlijk als academisch vlak.
Lees meer over het Honours College

Honoursonderwijs bij Biomedische Wetenschappen

Als student Biomedische wetenschappen kun je op verschillende manieren honoursonderwijs volgen. Dit zijn:

  • Het Honours College Beta and Life Science of een van de andere facultaire honourstrajecten. Hierbij krijg je de kans om je interdisciplinair te verbreden, te verdiepen of management- en leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen;
  • Het LUMC organiseert jaarlijks tenminste één Honours Class waarin nationale en internationale gastdocenten een medisch gerelateerd thema van verschillende kanten benaderen.

Andere vormen van extra uitdagingen

In Leiden krijg je alle ruimte om je studie Biomedische wetenschappen te verbreden of te verdiepen. Je hebt verschillende mogelijkheden:

Wil jij graag promoveren? Elk jaar kunnen excellente studenten al tijdens hun studie met een promotietraject beginnen via het MSc /PhD traject. Je krijgt in dit geval een tweejarige aanstelling als promovendus bij het LUMC aangeboden. Je moet dan wel kunnen aantonen dat het onderzoek zo goed vordert dat het aannemelijk is dat je binnen twee jaar kan promoveren.

Ben je geïnteresseerd in een bestuurlijke carrière? Loop dan enkele dagdelen mee met de Raad van Bestuur en ontdek wat het besturen van een universitair medisch centrum inhoudt.

Ben jij een organisatietalent? Help dan de Medische Faculteit der Leidse Studenten (M.F.L.S) met het organiseren van activiteiten als excursies, reizen, borrels, filmavonden, gala’s, lezingen, sportdagen en feesten of de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs.

Ook kun je door het doen van een commissie of aan de slag te gaan als jaarvertegenwoordiger bij de M.F.L.S echt invloed uitoefenen op het onderwijs in het LUMC.

Academy of Creative and Performing Arts (ACPA)

Geïnteresseerd in muziek, beeldende kunst of vormgeving? ACPA biedt onderwijs aan in de vorm van keuzevakken, talentprogramma's Practicum Musicae (PM) en Practicum Artium (PA) en Honours Classes. Een keuzevakkenpakket van 15 of 30 EC, als invulling van keuzeruimte in de Bachelorstudie, is mogelijk. Een overzicht van dit onderwijs is in de Studiegids te zien. Meer informatie over de ACPA.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.