Universiteit Leiden

nl en

Biomedische wetenschappen (BSc)

Extra uitdaging

Soms wil je je verdiepen of juist je horizon verbreden. Voor excellente studenten hebben we speciale programma's.

Bachelor Honoursonderwijs

Voor nieuwsgierige en gemotiveerde bachelorstudenten organiseert de Honours Academy van de Universiteit Leiden verschillende vormen van extracurriculair onderwijs, variërend van langlopende programma’s tot kortdurende vakken.

Honours College

Heb jij interesse in een extra uitdaging naast je studie? Neem dan deel aan het Honours College. Je volgt een traject van 30 EC om je kennis en vaardigheden verder te verbreden en te verdiepen, bij je eigen of een andere faculteit. Het onderwijs is kleinschalig, met volop keuzemogelijkheden. Je ontmoet studenten uit andere disciplines en leert om over de grenzen van je eigen vakgebied heen te kijken.

Bachelor Honours Classes

Lijkt het jou leuk om een vak te volgen dat buiten jouw comfortzone ligt? Bachelor Honours Classes (5 EC) zijn uitdagende vakken ter verbreding naast je reguliere studie, met veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Voor Honours College-studenten is het volgen van een Bachelor Honours Class onderdeel van hun programma, maar ook als niet-honoursstudent ben je van harte welkom om je aan te melden.

LDE Bachelor Honours Programme Sustainability

Wil jij jouw kennis op het gebied van duurzaamheid verder ontwikkelen? Doe mee met het LDE Bachelor Honours Programme Sustainability (15 EC), een eenjarig interdisciplinair traject waaraan je als tweede- of derdejaars bachelorstudent kunt deelnemen. Je doet relevante kennis op, ontwikkelt vaardigheden en gaat aan de slag met actuele duurzaamheidsuitdagingen. Dit programma is een samenwerking tussen de Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam (LDE). Studenten van alle drie de universiteiten kunnen deelnemen.

Master Honours Classes & Challenges

Sommige projectmatige vakken van de Master Honours Classes & Challenges zijn ook beschikbaar voor vergevorderde bachelorstudenten. In kleine interdisciplinaire teams ga je aan de slag met de uitdaging van een partnerorganisatie. 

Honoursonderwijs bij Biomedische wetenschappen

Als student Biomedische wetenschappen kun je op verschillende manieren honoursonderwijs volgen. Dit zijn:

  • Het Honours College Bèta and Life Science of een van de andere facultaire honourstrajecten. Hierbij krijg je de kans om je interdisciplinair te verbreden, te verdiepen of management- en leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen;
  • Het LUMC organiseert jaarlijks tenminste één Honours Class waarin nationale en internationale gastdocenten een medisch gerelateerd thema van verschillende kanten benaderen.

Academy of Creative and Performing Arts (ACPA)

Geïnteresseerd in muziek, beeldende kunst of vormgeving? ACPA biedt onderwijs aan in de vorm van keuzevakken, talentprogramma's Practicum Musicae (PM) en Practicum Artium (PA) en Honours Classes. Een keuzevakkenpakket van 15 of 30 EC, als invulling van keuzeruimte in de Bachelorstudie, is mogelijk. Een overzicht van dit onderwijs is in de Studiegids te zien. Meer informatie over de ACPA.

Andere vormen van extra uitdagingen

Maar er zijn ook andere manieren om je studie Biomedische wetenschappen te verbreden of te verdiepen. Je hebt verschillende mogelijkheden:

Wil jij graag promoveren? Elk jaar kunnen excellente masterstudenten al tijdens hun studie met een promotietraject beginnen via het MSc PhD traject. Je krijgt in dit geval nog tijdens je studie een aanstelling als promovendus bij het LUMC aangeboden. Je moet dan wel al twee artikelen als eerste auteur hebben geschreven.

Ben je geïnteresseerd in een bestuurlijke carrière? Loop dan enkele dagdelen mee met de Raad van Bestuur en ontdek wat het besturen van een universitair medisch centrum inhoudt.

Ben jij een organisatietalent? Help dan de Medische Faculteit der Leidse Studenten (M.F.L.S) met het organiseren van activiteiten als excursies, reizen, borrels, filmavonden, gala’s, lezingen, sportdagen en feesten of de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs.

Ook kun je echt invloed uitoefenen op het onderwijs in het LUMC als je een commissie doet of aan de slag gaat als jaarvertegenwoordiger bij de M.F.L.S

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.