Universiteit Leiden

nl en

Gezondheidspsycholoog Andrea Evers in Leidse top 50

'Hartstikke leuk om in de Leidse Top 50 te staan met zo veel andere kleurrijke vrouwen.' Andrea Evers geniet na van een prachtige uitreiking op Internationale Vrouwendag 2020. De lijst biedt zichtbaarheid aan Leidse vrouwen die een rolmodel kunnen zijn voor andere vrouwen en meisjes.

De eerste editie van de Leidse Top 50 is bekend gemaakt op Internationale Vrouwendag 2020. Wethouder Marleen Damen nam de lijst met namen in ontvangst, waarvoor iedereen in Leiden kandidaten mocht voordragen. De initiatiefnemers van Feminist Evolution Leiden, Liang de Beer en Jenny Bruin maakten samen met een jury de selectie uit 280 deelnemers. De lijst is opgedeeld in tien categorieën en laat per categorie 5 vrouwen zien die het afgelopen jaar in Leiden het verschil hebben gemaakt. 

Zorg en welzijn - Andrea Evers

Maatschappelijk betrokken en gedreven hoogleraar gezondheidspsychologie, won in 2019 de Stevinpremie, de hoogste wetenschappelijke onderscheiding voor onderzoek met een maatschappelijk impact, voor onderzoek naar hoe het placebo effect bijdraagt aan het behandelsucces in de zorg en daarmee mogelijk kan helpen bij de genezing van mensen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.