Universiteit Leiden

nl en

Andrea Evers geïnstalleerd als KNAW-lid

Gezondheidspsycholoog Andrea Evers is één van de negentien nieuwe leden van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen die op 16 september officieel zijn geïnstalleerd in het hart van de wetenschap in Nederland, het Trippenhuis in Amsterdam. Daarmee brengen zij het aantal Akademieleden op ongeveer 550.

@AndreaEvers
Twitter: @AndreaEvers

Andrea Evers is expert op het gebied van psychologische factoren voor gezondheid en ziekte, zoals de rol van placebo-effecten bij lichamelijke klachten van pijn en jeuk. Ze integreert inzichten uit de biomedische wetenschappen, neurowetenschappen, psychobiologie en psychopathologie. Evers ontwikkelt met haar groep nieuwe digitale therapieën die gebruikmaken van games en internet, bijvoorbeeld voor het bevorderen van een gezonde leefstijl. Evers ontving diverse prestigieuze subsidies en prijzen, was lid van De Jonge Akademie van de KNAW en heeft veel jonge onderzoekers geïnspireerd en opgeleid.

Leden van de KNAW, vooraanstaande wetenschappers uit alle disciplines, worden gekozen op grond van hun wetenschappelijke prestaties. Een lidmaatschap is voor het leven. 
Nieuwe leden van de KNAW geïnstalleerd

Foto Inge Hoogland/KNAW
Nieuwe KNAW-leden 2019 (Foto Inge Hoogland/KNAW)

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie