Universiteit Leiden

nl en

Nieuwe gratis online cursus over gezondheidsgedrag

Vanaf 14 mei kan iedereen overal ter  wereld van ons onderwijs in Leiden proeven via de nieuwe Massive Open Online Course (MOOC). De cursus Health & Health Behaviour geeft een introductie in de Gezondheidspsychologie.

De MOOC is informatief voor een breed publiek. Iedere geïnteresseerde kan deze gratis cursus volgen en er op een zelf gekozen moment mee starten. De cursus is opgebouwd uit online mini-colleges, leesmateriaal, opdrachten en interviews met experts. Het volgen van de gehele cursus neemt zo’n 20 uur in beslag.

Cursusinhoud

Health & Health behaviour bestaat uit vier modules. De focus ligt op hoe ons gedrag, onze emoties en onze omgeving invloed hebben op onze gezondheid. Er wordt dieper ingegaan op hoe dit verandert als we ziek worden en hoe zorgverleners inzichten en interventies uit de gezondheidspsychologie kunnen inzetten om patiënten optimaal te begeleiden in het omgaan met ziekte.

Kennis delen

Deze manier van onderwijs biedt een mooie nieuwe kans om onze kennis te delen. Het is interessant om te zien hoeveel mensen er bereikt worden, maar op dag 1 van de lancering waren er direct al meer dan 800 inschrijvingen via het online cursusplatform Coursera. 
Bekijk de cursus Population Health: Health & Health Behaviour 

De MOOC Health & Health Behaviour maakt ook deel uit van een nieuw interdisciplinair masterprogramma in Population Health Management. Deze masteropleiding start in 2020 in samenwerking met LUMC.

MOOC interview Rosalie van der Vaart en Winnie Gebhardt

Ontwikkelteam

De cursus is ontwikkeld door de sectie Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie door Rosalie van der Vaart en Yvette Ciere, met ondersteuning van Dorottya Erdos en vanuit het Centre for Innovation, met input van Andrea Evers, Winnie Gebhardt, Sandra van Dijk en Sasja Huisman. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.