Universiteit Leiden

nl en

Laura Steenbergen in de race voor New Scientist Wetenschapstalent

De Leidse cognitief psycholoog Laura Steenbergen is door de redactie van New Scientist geselecteerd als potentieel Wetenschapstalent. Per 24 april kan het publiek meebeslissen wie de titel Wetenschapstalent 2018 mag gaan voeren.

De redactie van het populairwetenschappelijke tijdschrift New Scientist heeft 25 jonge wetenschappers geselecteerd. Tot 6 mei kun je stemmen op jouw favoriete wetenschapper. Op 31 mei wordt in het Utrechtse TivoliVredenburg bekendgemaakt wie van de geselecteerde wetenschappers zich New Scientist Wetenschapstalent van 2018 mag noemen.

Het optimale uit jezelf halen

Laura Steenbergen doet onderzoek naar de mogelijke verbetering van cognitieve processen in het brein, zoals creativiteit, geheugen en aandacht. Steenbergen gaat hierbij uit van natuurlijke manieren om deze processen te verbeteren. Ze bewandelt wegen die je niet meteen zou verwachten. Zo kijkt ze bijvoorbeeld naar de chemische stoffen die darmbacteri├źn produceren om te kunnen communiceren met het menselijk brein. Wil je meer weten over het onderzoek van Steenbergen? Bekijk dan onderstaande video.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Stemmen kan op de website van New Scientist.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.