Universiteit Leiden

nl en

Thijs Porck

Universitair Docent

Naam
Dr. M.H. Porck
Telefoon
+31 71 527 1611
E-mail
m.h.porck@hum.leidenuniv.nl

Thijs Porck is Universitair Docent Middeleeuws Engels verbonden aan het Leiden Centre for the Arts in Society. Hij is een cultuurhistoricus van Engeland in de Vroege Middeleeuwen en zijn onderzoek staat de Oudengelse taal en literatuur centraal, alsook de wijze waarop men na de Middeleeuwen met dit vroege middeleeuwse erfgoed is omgegaan, zowel in de wetenschap als in de populaire cultuur. Hij publiceerde meerdere artikelen over Beowulf, Oudengelse filologie, het werk van J. R. R. Tolkien en wetenschappelijke correspondentie. Zijn laatste boek is Old Age in Early Medieval England: A Cultural History (2019), de eerste monografie over de wijze waarop men in de vroege Middeleeuwen nadacht over ouderdom.

Meer informatie over Thijs Porck

Sinds 2008 doceert Porck aan de Leidse universiteit. Zijn colleges gaan ondermeer over Oudengels, Middelengels, de fictie van J. R. R. Tolkien en de cultuurgeschiedenis van de Middeleeuwen. In 2014 won hij de Onderwijsprijs Geesteswetenschappen.

Naast onderzoek en onderwijs is Porck actief met wetenschapscommunicatie. Op sociale media bereikt hij een breed publiek middels Twitter, YouTube en zijn eigen weblog www.boaringmedievalist.com. Daarnaast gaf hij al meer dan 75 lezingen voor scholen, musea en studentenverenigingen.

Meer informatie is beschikbaar op de Engelstalige pagina

Universitair Docent

  • Faculteit der Geesteswetenschappen
  • Centre for the Arts in Society
  • Moderne Engelstalige letterkunde

Werkadres

P.N. van Eyckhof 4
2311 BV Leiden
Kamernummer 1.01a

Contact

Publicaties

  • Springer Managing editor by Neophilologus

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie