Universiteit Leiden

nl en

Nederlandse taalkunde (MA)

Benodigde documenten

Als je een toelatingsverzoek moet indienen, wordt je gevraagd verschillende documenten in te dienen.

Let op: Als je een (Nederlands) diploma hebt dat direct toegang geeft tot de door jouw gekozen master, dan kun je deze stap overslaan. Het online aanmeldportaal (uSis) laat zien of je direct toelaatbaar bent.

Verplichte documenten bij toelatingsverzoek

Upload een kopie van de pagina’s paspoort met daarop je persoonsgegevens.  Als je uit de EU/EEA komt, kun je ook een kopie maken van je ID-kaart. Upload dan een kopie van beide kanten.

Woon je in Nederland op basis van een verblijfsvergunning, upload dan een kopie van beide zijden van je verblijfsvergunning.

Je CV (curriculum vitae) bevat naast de gebruikelijke persoonsgegevens ook een overzicht van je studieachtergrond en werkervaring.

Je kunt een toelatingsverzoek indienen voordat je de uitslag hebt van een taaltoets. Wel moet je uiteindelijk geslaagd zijn voor de taaltest om toegelaten te worden tot de opleiding. Als je de resultaten van de taaltest al binnen hebt, kun je deze direct uploaden. 

 

  • Bij je toelatingsverzoek vragen wij je kopieën van al je diploma’s, of uittreksels te uploaden. Wanneer je wordt toegelaten tot de master ontvang je instructies hoe je gewaarmerkte kopieën op moet sturen.  
  • De documenten moeten in de originele taal geüpload worden. Als dit niet Engels, Nederlands, Duits of Frans is, dien je een officiële vertaling mee moeten sturen in een van deze vier talen.
  • Als je je opleiding nog niet hebt voltooid, vermeld dan de verwachte afstudeerdatum en voeg een actuele cijferlijst toe. Voeg daarnaast ook een lijst toe met de nog te voltooien vakken.

Overige documenten specifiek voor Nederlandse taalkunde

Je bent verplicht aanvullende informatie te uploaden over 1) je vergaarde kennis, begrip en vaardigheden in het veld van de masteropleiding waarvoor je je aanmeldt en 2) je algemene academische vaardigheden. Hiervoor gebruik je de vragenlijst aanmelding masteropleiding

  • Je kunt de opleidingsspecifieke eisen met betrekking tot kennis, begrip en vaardigheden vinden op deze pagina
  • De vragenlijst bevat de lijst met algemene academische vaardigheden die de kandidaat moet bezitten om te worden toegelaten tot de masteropleiding aan de Faculteit Geesteswetenschappen.
  • Voor vragen over deze vragenlijst kun je contact opnemen met de studiecoördinator

>> Ga naar de volgende stap: Stap 4: Start de aanmeldprocedure

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.