Universiteit Leiden

nl en

Journalistiek en Nieuwe Media (MA)

Waarom Universiteit Leiden

Universiteit Leiden biedt jou een hoogwaardige omgeving waar je alles uit jezelf kunt halen.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Leiden in beeld

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Topniveau

De Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden hoort bij de dertig beste Geesteswetenschappen faculteiten wereldwijd, aldus ‘THE World University Ranking’. Je hebt hier toegang tot de beste docenten, het meest recente onderzoek en een overvloed aan bronnen die je nergens anders ter wereld vindt, waaronder de collecties van originele manuscripten en tijdschriften van de beroemde Leidse Universiteitsbibliotheek.

Professionele praktijk

Tijdens je studie doe je, naast wetenschappelijke onderzoeksvaardigheden, ook veel praktijkervaring op. Je leert schrijven, fotograferen en filmen, bijvoorbeeld tijdens de praktijkweken of stages op niveau. Je verdiept je in nieuwe media en je krijgt de kans om een netwerk op te bouwen in het vakgebied. Na afloop van de master heb je dan ook een vol portfolio, wat je verder helpt in je carrière.

Een goede start van je carrière 

Onze reputatie als een centrum van hoogwaardig onderwijs en onderzoek betekent dat jouw kwalificaties overal ter wereld door organisaties worden erkend. Afgestudeerden van de master Journalistiek en Nieuwe Media hebben succesvolle carrières dankzij hun diepgaande, interdisciplinaire kennis en relevante professionele ervaring.

Diversiteit en inclusiviteit bij de opleiding

Wij zijn ervan overtuigd dat ons onderwijs pas kan bloeien als iedereen binnen de opleiding zichzelf kan zijn. Ruimte voor verschillende perspectieven en gezichtspunten die mensen meebrengen vanuit etniciteit, gender, seksuele oriëntatie, gezondheid, religie, leeftijd of sociaaleconomische achtergrond is daarom belangrijk. Iedere nieuwe generatie ziet de wereld vanuit een nieuw perspectief – en onze studenten zijn de nieuwste generatie. Wij gaan graag met jou in gesprek over jouw visie. De Universiteit Leiden voert sinds 2014 een specifiek diversiteitsbeleid, met als doel het bevorderen van een diverse en inclusieve leer- en werkomgeving voor alle medewerkers en studenten.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.