Universiteit Leiden

nl en

Journalistiek en Nieuwe Media (MA)

Ontmoet onze docenten

Dr. J.P. Burger

Peter Burger is een universitair docent bij het Centre for Linguistics. Peter Burger doet onderzoek naar journalistiek, nepnieuws, broodje-aapverhalen en andere folklore. Daarnaast doceert hij wetenschapsjournalistiek en brongebruik. Peter Burger wordt door media benaderd als expert op het gebied van nepnieuws. Bekijk zijn volledige profiel hier.

Dr. T. Dodds Rojas

Tomás Dodds is universitair docent bij het Centre for Linguistics. Zijn huidige onderzoek richt zich op Artificial Intelligence en innovatie in de journalistiek. Bekijk zijn volledige profiel hier.

Prof.dr. J.C. de Jong

Jaap de Jong is hoogleraar aan het Centre for Linguistics. Zijn onderzoeksinteresses zijn Retorica in de journalistiek, vertrouwen in de media, lokale journalistiek en politieke toespraken. Bekijk zijn volledige profiel hier.

Dr. A.R.J. Pleijter

Alexander Pleijter is expert in online journalistiek en factchecking. Hij onderzoekt de impact die nieuwe media hebben op de manier waarop journalisten werken en hoe nieuwe technologie de journalistiek beter kan maken. Ook is hij coördinator van Nieuwscheckers, het factcheckproject van de Universiteit Leiden. Bekijk zijn volledige profiel hier.

Dr. A. Vandendaele

Astrid Vandendaele is universitair docent Journalistiek en Nieuwe Media bij het Centre for Linguistics. Haar onderzoek focust zich op nieuwsproductieprocessen, de veranderende taal en taalnormen van de media en innovatie op nieuwsredacties. Bekijk haar volledige profiel hier.

O.C. Porcu

Ornella Porcu is universitair docent aan het Centre for Linguistics. Zij richt zich in haar onderwijs en onderzoek op innovatie in nieuwsorganisaties, op welk onderwerp ze binnenkort zal promoveren. Bekijk haar volledige profiel hier.

Ontmoet meer docenten hier

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.