Universiteit Leiden

nl en

Journalistiek en Nieuwe Media (MA)

Pre-masterprogramma

Studenten die niet direct toelaatbaar zijn tot de MA Journalistiek en Nieuwe Media komen mogelijk in aanmerking voor een pre-masterprogramma. Dit eenjarige pre-mastertraject heeft een omvang van 60 EC, wat neerkomt op een studielast van 40 uur per week.

De pre-master dient afgerond te worden in één jaar. 

Doelgroep

  • studenten met een HBO-Bachelordiploma op het gebied van journalistiek, media of communicatie.

Start

De pre-master heeft alleen een startmoment in september.

Aanmelding

Om in aanmerking te komen voor een pre-mastertraject dient een student zich in te schrijven voor de MA Journalistiek en Nieuwe Media in Studielink door de reguliere aanmeldprocedure te volgen. 

De toelatingscommissie zal dan op basis van je toelatingsdossier besluiten of je wellicht in aanmerking komt voor de pre-master, of dat de deficiënties te groot zijn en je niet toegelaten kan worden tot de pre-master en master.

Als je wordt toegelaten tot de pre-master, staat er op het toelatingsbesluit uitgelegd hoe je jezelf inschrijft voor de pre-master.

Capaciteitsbeperking

De maximum capaciteit voor de pre-master is 12 studenten. Studenten die hun pre-master uiterlijk 31 augustus afronden worden toegelaten tot de MA in het daaropvolgende academische jaar.

Meer informatie

Meer informatie over het programma kun je vinden in de studiegids. Zoek op “Journalistiek en nieuwe media pre-master”. De studiegids heeft een jaarlijkse update in juni voor het aankomende academische jaar.

De pre-master is in het Nederlands.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.