Universiteit Leiden

nl en

Journalistiek en Nieuwe Media (MA)

Extracurriculaire activiteiten

Haal zoveel mogelijk uit je studie aan de Universiteit Leiden door deel te nemen aan onze extracurriculaire activiteiten.

Honoursonderwijs

Leiden Leadership Programme
Heb jij zin in een persoonlijke uitdaging op het gebied van leiderschap? Neem dan deel aan het Leiden Leadership Programme.  In dit eenjarige programma werk je aan de ontwikkeling van je persoonlijke leiderschapsvaardigheden door middel van een assessment, trainingen, seminars en een praktijkopdracht bij een organisatie. Je ontdekt en ontwikkelt jouw kwaliteiten in de context van een organisatie. Het doel is dat je leert intensief samen te werken met andere professionals en hun kwaliteiten leert te benutten. Met het Leiden Leadership Programme (LLP), een Nederlandstalig honoursprogramma, behaal je 20 EC naast je Leidse, Haagse of Delftse master.
Lees meer over het Leiden Leadership Programme

 

Nieuwscheckers

Als masterstudent Journalistiek en Nieuwe Media kun je deelnemen aan Nieuwscheckers, een initiatief van de opleiding Journalistiek en Nieuwe Media. Op deze weblog controleren studenten het nieuws op zijn feitelijkheid. Aan het weblog is een gratis nieuwsbrief verbonden.

Journalistiek en Nieuwe Media blog

Op het Journalistiek en Nieuwe Media blog geven docenten en studenten van Journalistiek en Nieuwe Media op een toegankelijke mannier een kijk op ontwikkelingen in de journalistiek en in de studie van journalistiek.

Community building

Interactief leren in werkgroepen maakt deel uit van onze onderwijsaanpak. Dit creëert het ideale platform voor discussies in de klas en uitwisseling van ideeën. Twee periodes van voltijdse Crossmediale Onderzoeksweken waarin je werkt met kleine redacties/groepen zorgen voor meer contact en community building tussen jou en je docenten, en tussen jou en je studiegenoten.

Ook de studiereis naar Londen, Brussel, Dublin of Berlijn, die de studenten jaarlijks organiseren voor elkaar en de staf zijn leerzaam en prima voor de sfeer.

Studenten Journalistiek en Nieuwe Media op studiereis

Elk jaar doen we diverse extracurriculaire projecten. We verslaan als staf en studenten verkiezingen, we maken een uitzending van het programma Pauw in samenwerking met de Pauwacademie, en bezoeken interessante redacties. Onze studenten hebben een eigen wekelijks radioprogramma, Science71, bij omroep Sleutelstad FM.

Academy of Creative and Performing Arts (ACPA)

Geïnteresseerd in muziek, beeldende kunst en muziekfilosofie? De Academy of Creative and Performing Arts (ACPA) is een onderzoeksinstituut van de Faculteit der Geesteswetenschappen en biedt onderwijs aan in de vorm van keuzevakken en de talentmodules Practicum Musicae (PM) en Practicum Artium (PA). 

Meer informatie over de ACPA

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.