Universiteit Leiden

nl en

Griekse en Latijnse taal en cultuur (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken.

Leiden studentenstad


Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Farida Batenburg

Eerstejaarsstudent Griekse en Latijnse taal en cultuur

Farida Batenburg

"Leiden is een heel gezellige stad. Het is niet zo groot als Rotterdam of Amsterdam, daar heb je echt een stadgevoel, maar het voelt meer als een groot dorp: lekker knus."

Charlotte Nieser

Alumna Griekse en Latijnse taal en cultuur

Charlotte Nieser

"Ik kijk met veel plezier terug op mijn studietijd.  Ik voelde me van het begin af aan thuis bij de studie. Door de vakken die ik kreeg, maar ook door de kleinschaligheid."

"Ik kon altijd bij een docent aankloppen als ik ergens mee zat. Daarnaast voelde het echt als mijn thuis en ik heb er hechte vriendschappen aan overgehouden. Ik zat bij het studiedispuut M.F. en dat kan ik iedereen aanbevelen. We gingen naar musea, theatervoorstellingen en lezingen, maar organiseerden ook borrelavonden of koffietafels.  M.F. is eigenlijk de beste basis die een Classicus zich kan wensen."

Studievereniging Sophia Aeterna

Sophia Aeterna (‘eeuwige wijsheid’), of kortweg Sophia, is de studievereniging van Griekse en Latijnse taal en cultuur. Je kunt hier je studiegenoten ook buiten de collegezalen ontmoeten en beter leren kennen. Bijvoorbeeld op het gezellige eerstejaarsweekend, tijdens de studiereis of op het gala dat Sophia ieder jaar organiseert. Via de studievereniging krijg je ook korting op (studie)boeken bij boekhandel Burgersdijk & Niermans. Wil je zelf actief zijn binnen Sophia? Je bent van harte welkom om lid te worden van een van de commissies!

Meer weten over Sophia Aeterna? Bezoek dan de website van de vereniging.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden