Universiteit Leiden

nl en

Griekse en Latijnse taal en cultuur (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken.

Leiden studentenstad


Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Kristie Thomassen 3

Eerstejaarsstudent

Kristie Thomassen 3

"We hebben een actieve studievereniging die veel educatieve en gezellige activiteiten organiseert. Binnenkort gaan we zelfs een tragedie uitvoeren in het theater in Leiden. Ik speel klarinet in het orkest van het toneelstuk. Het is erg leuk dat er veel ruimte is om ook buiten de universiteit interactief bezig te zijn met de studie. Tijdens het eerstejaarsweekend leer je je medestudenten nog beter kennen. En aan de meeste informele activiteiten zit ook een Grieks en Latijns tintje. Zo speelden we levend cluedo met mythische personages."

Sol Titarsolej 3

Ouderejaarsstudent

Sol Titarsolej 3

"We hebben een actieve studievereniging. Zo leer je snel je medestudenten kennen. De leukste activiteit vind ik het voetbaltoernooi dat elk jaar georganiseerd wordt waarbij je tegen allerlei studieverenigingen van Griekse en Latijnse cultuur en taal in Nederland, speelt."

Studievereniging Sophia Aeterna

Sophia Aeterna (‘eeuwige wijsheid’), of kortweg Sophia, is de studievereniging van Griekse en Latijnse taal en cultuur. Je kunt hier je studiegenoten ook buiten de collegezalen ontmoeten en beter leren kennen. Bijvoorbeeld op het gezellige eerstejaarsweekend, tijdens de studiereis of op het gala dat Sophia ieder jaar organiseert. Via de studievereniging krijg je ook korting op (studie)boeken bij boekhandel Burgersdijk & Niermans. Wil je zelf actief zijn binnen Sophia? Je bent van harte welkom om lid te worden van een van de commissies!

Meer weten over Sophia Aeterna? Bezoek dan de website van de vereniging.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.