Universiteit Leiden

nl en

Griekse en Latijnse taal en cultuur (BA)

Vervolgopleidingen

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Met een masterdiploma op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau. Na afronding krijg je de titel Master of Arts (MA).

Masteropleidingen

Er zijn drie soorten masters: eenjarige-, onderzoeks-, of brede masters. De eenjarige master sluit perfect aan op de bacheloropleiding, terwijl je met een onderzoeksmaster (twee jaar) wordt voorbereid op een academische carrière. Een brede master kun je volgen als je een bredere interesse hebt.

Polle Dujardin

Alumnus

Polle Dujardin

"In het derde jaar van de studie Griekse en Latijnse taal en cultuur is er vrije keuzeruimte. Ik wist toen al dat ik het onderwijs in wilde gaan: in mijn familie zitten veel mensen in het onderwijs."

"Ik koos dus voor een educatieve minor waarmee ik mijn tweedegraads lesbevoegdheid kon halen. Daarna deed ik de master Classics and Ancient Civilizations: Classics. Dat is de meest logische keuze richting de educatieve master die ik daarna wilde doen. Ik mag nu elke dag met mijn vak bezig zijn, en dat ook nog overbrengen aan een nieuwe lichting. Dat vind ik hartstikke mooi."

Eenjarige master

Onderzoeksmaster

Lerarenopleiding

Kom voor de klas! Na afronding van de MA Classics and Ancient Civilizations: Classics kun je toegang krijgen tot deze masteropleiding. Na de eenjarige educatieve master mag je de onder- en bovenbouw van het vwo lesgeven in Grieks en Latijn. Als je tijdens je bachelor de educatieve minor hebt gedaan en dus al over een tweedegraads bevoegdheid beschikt, kom je in aanmerking voor een verkort traject van een half jaar om je eerstegraads bevoegdheid te behalen.
Lees meer: Lerarenopleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur

Promoveren

Afgestudeerde masterstudenten met een duidelijke wetenschappelijke belangstelling en zeer goede studieresultaten kunnen meedingen naar een promotieplaats. Onder begeleiding van hoogleraren schrijf je een proefschrift en publiceer je artikelen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.