Universiteit Leiden

nl en

Griekse en Latijnse taal en cultuur (BA)

Na je studie

En dan ben je afgestudeerd classicus. Je beschikt over een goede kennis van de taal en cultuur van de Griekse en Romeinse oudheid. Daarnaast ben je een onafhankelijke denker met een kritische geest. Dat maakt je geschikt voor veel verschillende functies.

Wat weet je en kun je na je bachelordiploma?

  • Griekse en Latijnse teksten van eenvoudige tot middelmatige moeilijkheidsgraad zelfstandig lezen met behulp van de gangbare hulpmiddelen;
  • Een van tevoren ongelezen stuk Grieks (Attisch) of Latijn van eenvoudige moeilijkheidsgraad vertalen;
  • Ben je op de hoogte van de regels voor wetenschappelijke omgang met primaire bronnen van tekstuele en materiële aard;
  • Je beschikt over een elementair cultuurkritisch, literair-kritisch en taalkundig begrippenapparaat dat je in staat stelt kritisch kennis te nemen van de secundaire literatuur.

Toekomstperspectief

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau.
Lees meer over onze masteropleidingen

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding volgen, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen.
Lees meer over de arbeidsmarkt

Charlotte Nieser

Alumna Griekse en Latijnse taal en cultuur

Charlotte Nieser

"De studie sluit niet direct aan bij het werk dat ik doe, maar veel vaardigheden die ik heb geleerd komen goed van pas. Zoals secuur werken, teksten interpreteren en een onderwerp tot op de bodem uitzoeken."

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

Op ons jaarlijkse Humanities Career Event kom je in contact met bedrijven en organisaties. Tijdens workshops, trainingen en voorlichtingen leer je je voor te bereiden op de arbeidsmarkt en ontdek je je carrièremogelijkheden na je afstuderen.

Bekijk het videoverslag van het Humanities Career Event 2017

Loopbaanbegeleiding

Als student Geesteswetenschappen kun je bij de Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen terecht voor advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast geeft de Loopbaan Service workshops en voorlichtingen over arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.

De Loopbaan Service helpt je met het voorbereiden op de arbeidsmarkt. En uit ons arbeidsmarktonderzoek blijkt: voorbereiding werkt!

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden