Universiteit Leiden

nl en

Griekse en Latijnse taal en cultuur (BA)

Na je studie

En dan ben je afgestudeerd classicus. Je beschikt over een goede kennis van de taal en cultuur van de Griekse en Romeinse oudheid. Daarnaast ben je een onafhankelijke denker met een kritische geest. Dat maakt je geschikt voor veel verschillende functies.

Wat weet je en kun je na je bachelordiploma?

Tijdens je bachelor heb je Griekse en Latijnse teksten van eenvoudige tot middelmatige moeilijkheidsgraad zelfstandig leren lezen met behulp van de gangbare hulpmiddelen. Je kunt een van tevoren ongelezen stuk Grieks (Attisch) of Latijn van eenvoudige moeilijkheidsgraad vertalen. Je kunt wetenschappelijk omgaan met primaire bronnen van zowel tekstuele als materiële aard en je kunt kritisch kennisnemen van secundaire literatuur.

Toekomstperspectief

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau.
Lees meer over onze masteropleidingen

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding volgen, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen.
Lees meer over de arbeidsmarkt

Charlotte Nieser

Alumna

Charlotte Nieser

"De studie sluit niet direct aan bij het werk dat ik doe, maar veel vaardigheden die ik heb geleerd komen goed van pas. Zoals secuur werken, teksten interpreteren en een onderwerp tot op de bodem uitzoeken."

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

De faculteit Geesteswetenschappen wil dat haar studenten na hun afstuderen goed terechtkomen. Daarom organiseren we elk jaar een Humanities Career Event. Hier kom je in contact met een groot aantal bedrijven en organisaties die mogelijk interessant zijn voor jou. Denk je al na over sollicitatiebrieven en je CV? Op het Career Event zijn er interessante workshops met tips en advies over de beste voorbereiding op de arbeidsmarkt. In andere workshops ontdek je wat je carrièremogelijkheden zijn.

Hier krijg je een indruk van het Career Event van 2021.

Loopbaanbegeleiding

De faculteit Geesteswetenschappen heeft een eigen Career Service waar je met al je vragen over de arbeidsmarkt terecht kunt. Onze adviseurs bieden je advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast organiseert de Career Service workshops en geeft voorlichting over zaken als arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.