Universiteit Leiden

nl en

Griekse en Latijnse taal en cultuur (BA)

Arbeidsmarkt

En dan ben je afgestudeerd classicus. Je beschikt over een goede kennis van de taal en cultuur van de Griekse en Romeinse oudheid. Daarnaast ben je een onafhankelijke denker met een kritische geest. Dat maakt je geschikt voor veel verschillende functies.

Deze vaardigheden helpen je vooruit

Met een bachelor Griekse en Latijnse taal en cultuur beschik je niet alleen over kennis van de klassieke oudheid, maar ook over academische vaardigheden die goed van pas komen op de arbeidsmarkt. Denk aan vaardigheden op het gebied van onderzoek, analytisch denken en timemanagement. Doe je ook nog relevante werkervaring op tijdens je studie? Dan vind je nog sneller die baan van je dromen.

Van onze oud-studenten vindt 71% binnen twee maanden werk en 74% daarvan vindt direct een baan op hbo- of universitair niveau, zo blijkt uit ons arbeidsmarktonderzoek.

Felix Huygen

Alumnus

Felix Huygen

"Als eindredacteur van opiniemaandblad HP/De Tijd redigeer ik artikelen. Ik zorg dat de tekst lekker wegleest en begrijpelijk is, dat de structuur helder is, de feiten kloppen, dat er geen taal- en stijlfouten in staan. Verder bedenk ik koppen, bijschriften en introstukjes. Nauwkeurig kijken naar teksten is een vaardigheid die ik heb opgedaan tijdens mijn studie. Die verfijnde manier van werken kan ik nu toepassen op Nederlandstalige artikelen. En niet alleen het talige aspect, maar ook het analytisch denken komt terug in mijn dagelijks werk. Je maakt tijdens de studie kennis met vele culturen en taalverschijnselen. Zonder kennis van de historische en maatschappelijke context waarbinnen een tekst tot stand gekomen is, kun je een tekst niet doorgronden. Deze kennis komt nog dagelijks van pas."

Adriaan Rademaker

Docent

Adriaan Rademaker

"Veel studenten gaan het onderwijs in en de afgelopen jaren was er een groot tekort aan leraren. Er waren tijden dat veel studenten tijdens de studie al voor de klas stonden. De markt is nu wat rustiger, maar ik denk dat je met een lesbevoegdheid nog steeds zonder problemen aan een baan komt."

"Dankzij je algemene academische vaardigheden kun je bijvoorbeeld ook bij uitgeverijen of de overheid terechtkomen. Een aantal studenten kiest voor een academische loopbaan en gaat zelf onderzoek doen."

Antje Wessels

Docent

Antje Wessels

"Veel afgestudeerden worden leraar of ze gaan het onderzoek in, maar met deze studie heb je ook veel andere mogelijkheden. Zo zijn er alumni die in het Management van Siemens of McKinsey terecht zijn gekomen. En een afgestudeerde zit bijvoorbeeld op het ministerie van OCW. Een andere alumnus werkt nu op een Financiƫle holding. Bij Griekse en Latijnse taal en cultuur doe je niet alleen zeer veel kennis op, je leert ook hoe je met een tekst omgaat, hoe je verdere informatie opspoort en hoe je kritische vragen kunt stellen."

Waar kom je na je studie terecht?

Na het afronden van de bachelor Griekse en Latijnse taal en cultuur ben je voor verschillende werkgevers interessant. Je hebt tenslotte vakinhoudelijke kennis en academische vaardigheden opgedaan en je kunt oplossingsgericht en kritisch denken. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als docent klassieke talen, beleidsmedewerker bij de overheid, redacteur of onderzoeker.

Sectoren waar onze alumni werkzaam zijn:

 • 52.0 % Onderwijs
 • 19.0 % Onderzoek
 • 5.0 % Bankwezen
 • 5.0 % ICT
 • 5.0 % Overheid en semioverheid
 • 5.0 % Uitgeverij/boekenbranche
 • 5.0 % Zakelijke dienstverlening
 • 4.0 % Overig

Bron: Arbeidsmarktonderzoek onder afgestudeerden Griekse en Latijnse taal en cultuur 2012 t/m 2015. Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen.

Bedrijven

Organisaties waar studenten Griekse en Latijnse taal en cultuur o.a. werkzaam zijn:

 • Middelbare scholen en universiteiten 
 • Uitgeverijen
 • Consultancy

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.