Universiteit Leiden

nl en

Bestuurskunde (BSc)

Waarom Universiteit Leiden?

Den Haag is de perfecte locatie voor Bestuurskunde. Je studeert tussen de politieke en bestuurlijke organen waar beleid gemaakt wordt, in een stad vol grootstedelijke uitdagingen. Naast theoretisch studiemateriaal maak je uitgebreid kennis met de praktijk en dan komt het goed uit dat we omringd zijn door locaties voor onderzoek, projectopdrachten en stages. Het studiemateriaal is altijd in de buurt!

Redenen om Bestuurskunde in Den Haag te studeren

Bij Bestuurskunde krijg je een brede theoretische basis. Publiek management, rechten, internationale en nationale politiek, en de ethiek van het openbaar bestuur worden bekend terrein voor je. En je leert snel schakelen tussen deze kennisgebieden. Tegelijk ontwikkel je vaardigheden die je als professional in de publieke sector nodig hebt. Je doet mee aan debatten, schrijft online publicaties, bezoekt de rechtbank, loopt stage, analyseert grote databestanden en neemt interviews af in het kader van leeronderzoeken. Regelmatig ontvangen we gastsprekers uit de directe omgeving, zoals politici, lobbyisten of journalisten. Zo leer je de wereld van het openbaar bestuur kennen.

Studeren aan de Faculteit Governance and Global Affairs

Het onderwijs van de Faculteit Governance and Global Affairs sluit nauw aan op de thema's die de stad Den Haag kenmerken als Internationale Stad van Vrede, Recht en Veiligheid en als het centrum van het Nederlandse openbaar bestuurs en international governance. Maatschappelijke vraagstukken als klimaatverandering, terrorisme en economische crises worden hier vanuit bestuurskundig, politicologisch, juridisch, sociologisch en economisch perspectief bestudeerd.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen we je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de rankings van de Keuzegids Universiteiten en de Elsevier Enquête. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden