Universiteit Leiden

nl en

Bestuurskunde (BSc)

Waarom Universiteit Leiden?

De Bachelor Bestuurskunde studeer je aan de Universiteit Leiden in Den Haag. Den Haag is het bestuurlijke hart van Nederland en daarmee de perfecte locatie om Bestuurskunde te studeren. Je studeert tussen de politieke en bestuurlijke organen waar beleid gemaakt wordt, in een stad vol grootstedelijke uitdagingen.

Redenen om Bestuurskunde in Den Haag te studeren

Studeren aan de Faculteit Governance and Global Affairs

Het Instituut Bestuurskunde maakt deel uit van de Faculteit Governance and Global Affairs. De faculteit is een internationaal gerenommeerd academisch kenniscentrum. Maatschappelijke vraagstukken worden vanuit bestuurskundig, politicologisch, juridisch, sociologisch en economisch perspectief bestudeerd. De multinationale kant van veel kwesties komt nadrukkelijk aan de orde. Veel aandacht is er voor de interactie tussen de overheid en de samenleving. De relatie politiek-bestuur-beleid wordt ook binnen de historische context geplaatst om bestuurlijke vraagstukken van de toekomst beter te wegen.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en we dagen je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de nationale rankings, zoals de Keuzegids Universiteiten. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.