Universiteit Leiden

nl en

Bestuurskunde (BSc)

Matching

Voor de Bachelor Bestuurskunde is het doorlopen van matching een verplicht onderdeel van de toelatingsprocedure voor alle studenten die willen starten met de opleiding.

Wat is matching?

Tijdens de matching volg je studieactiviteiten en maak je kennis met de studie Bestuurskunde. Door deze matchingsactiviteit krijg je een goede indruk of de opleiding Bestuurskunde en je gekozen specialisatie Beleid, Bestuur en Organisatie (BBO), Digitalisering, Data en Governance (DDG), of Economie, Bestuur en Management (EBM) goed bij je passen vóórdat je aan je studie begint. Sluit de focus en het niveau van de opleiding aan bij jouw interesses en capaciteiten? Wat verwacht de opleiding van jou?

  • Na je deelname ontvang je een matchingsadvies waarin wordt meegenomen of je voldoende motivatie en de juiste studievaardigheden bezit om in september te starten met de Bachelor Bestuurskunde. Zo vergroot je de kans dat je de goede studiekeuze maakt.
  • Mocht je er via matching achter komen dat de opleiding toch niet bij je past, dan heb je nog tijd om je op een andere opleiding te oriënteren. We raden je aan op tijd deel te nemen aan de matching zodat je voldoende tijd hebt om de ontvangen feedback mee te nemen in je definitieve studiekeuze.
  • Deelname aan de matching is verplicht maar de uitslag van de matching niet bindend: je bepaalt zelf of je start met de opleiding.

Wat moet ik doen om deel te nemen?

  • Na je inschrijfverzoek in Studielink krijg je een automatische ontvangstbevestiging van de universiteit met daarin de inloggegevens van je ULCN account. Activeer meteen je ULCN account! Alleen dan word je automatisch uitgenodigd voor de Verplichte Matching. Mocht je problemen ondervinden bij de aanmelding in Studielink of het activeren van je account, neem dan contact op met Frontoffice Studentenzaken de infobalie van Plexus (T: 071-5278011) of de ISSC Helpdesk
  • Na het activeren van je ULCN-account ontvang je vanaf 1 maart een tweede e-mail met daarin informatie over je deelname aan de Verplichte Matching. Heb je vanaf 1 maart je ULCN-account geactiveerd en heb je twee weken later nog geen bericht ontvangen? Neem dan contact op met de studieadviseurs van het Instituut Bestuurskunde.

Problemen bij aanmelding matching?

Mocht je problemen ondervinden met aanmelding voor matching, neem dan direct contact op met de opleiding via studieadviesbsk@fgga.leidenuniv.nl.

Voortijdig afmelden matching

Heb je je aangemeld voor de opleiding en ben je uitgenodigd voor de Verplichte Matching, maar wil je toch niet starten met Bestuurskunde? Schrijf je je in Studielink dan zo snel mogelijk uit voor de opleiding. Zolang je je niet uitschrijf blijft je aanmelding (en deelname) voor verplichte matching staan en zal je daar elke maand een herinnering over krijgen.

Programma matching

De matching bestaat uit een online module met een aantal inhoudelijke onderdelen zoals het bestuderen van colleges en het beantwoorden van vragen, van maximaal 8 uur. Na de online module ontvang je binnen een week per e-mail een persoonlijke terugkoppeling, mits je alle vragen hebt beantwoord. Krijg je geen terugkoppeling? Dan betekent het dat je niet alle vragen hebt beantwoord. Log opnieuw in en beantwoord z.s.m. alle vragen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.