Universiteit Leiden

nl en

Beleid, Bestuur en Organisatie (BSc)

Deze specialisatie belicht actuele vraagstukken uit het openbaar bestuur vanuit verschillende wetenschappen. Zo leer je belangrijke thema’s begrijpen, zoals asielbeleid, lokale politiek, terrorismebestrijding en internationale invloeden daarop.

Hiske Doornekamp

Student Beleid, Bestuur en Organisatie

Hiske Doornekamp

''Wat ik zo leuk vind aan deze bachelor is dat je naar maatschappelijke problemen kijkt vanuit de politicologie, sociologie, economie en het recht. Omdat ik een brede interesse heb sprak de combinatie van die vier perspectieven me erg aan, en de opleiding heeft me niet teleurgesteld. Hoe verder je komt in de studie, hoe leuker het wordt, omdat je steeds specifieker ingaat op onderwerpen die bestuurskundigen interessant vinden.''

Laura van der Velden

Student Beleid, Bestuur en Organisatie

Laura van der Velden

''Een groot pluspunt van deze opleiding vind ik de interdisciplinaire benadering. Je leert bijvoorbeeld veel over rechten en sociologie, hulpwetenschappen die een bestuurskundige kan gebruiken om vraagstukken op te lossen. Daardoor ontwikkel je dus interdisciplinaire kennis en vaardigheden, terwijl je maar één opleiding hoeft te volgen.''

Waarom Beleid, Bestuur en Organisatie (BBO) studeren?

 • Je leert beleid, organisatie en management in de publieke sector verbeteren en oplossingen bedenken voor complexe maatschappelijke vraagstukken.
 • Je past je kennis over openbaar bestuur toe en gebruikt inzichten uit meerdere wetenschappen: recht, sociologie, geschiedenis en filosofie.
 • Je zoekt naar oplossingen voor issues als het asielbeleid, lokale politiek, Europese integratie, veiligheid, en burgerparticipatie.
 • Je kijkt vooruit naar interessante plekken in de (semi-)publieke en private sector.

Waarom Beleid, Bestuur en Organisatie (BBO) aan de Universiteit Leiden?

 • Je leert wetenschappelijke inzichten te combineren voor oplossingen op maatschappelijke problemen.
 • Je krijgt individuele, intensieve begeleiding om het optimale uit je studie te halen.
 • Er heerst een informele sfeer waarin je veel persoonlijk contact hebt met studenten en docenten, bijvoorbeeld in de werkgroepen waar je in teamverband aan opdrachten werkt.
 • Je studeert in een volledig nieuwe locatie in het centrum van Den Haag met zeer moderne onderwijsfaciliteiten.

Past deze studie bij jou?

Je leert complexe maatschappelijke vraagstukken begrijpen en wordt expert op het gebied van beleid- en besluitvorming. Lobbywerk mag daarbij niet ontbreken, dus daar krijg je ook inzicht in. Je weet wat nodig is om beleidsplannen ook daadwerkelijk uit te voeren.

 • Heb jij een brede interesse en voel je je maatschappelijk betrokken?
 • Wil je nadenken over intelligente oplossingen voor complexe maatschappelijke problemen?
 • Wil jij het openbaar bestuur bestuderen met behulp van verschillende wetenschappelijk disciplines: sociologie, geschiedenis, internationale betrekkingen en beleidswetenschappen?

Drie keer JA? Dan is BBO zeker iets voor jou.

Toelating en aanmelding

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie