Universiteit Leiden

nl en

Bestuurskunde (BSc)

Voorlichtingsactiviteiten

Hoe steekt de Bestuurskunde in elkaar? Wat kan ik er later mee doen? Is deze opleiding voor mij de juiste keuze? Wat biedt Den Haag studenten aan voordelen? We bieden verschillende voorlichtingsactiviteiten om je te helpen bij je studiekeuze.

De virtuele meeloopdag is een online versie van de reguliere meeloopdag. Van tevoren kies je eerst bij welke specialisatie je mee wilt lopen en meld je je aan voor de desbetreffende meeloopdag. Je kan kiezen uit de volgende specialisaties: Beleid, Bestuur Organisatie (BBO) of Economie, Bestuur en Management (EBM).

Tijdens deze kleinschalige activiteit vertelt onze studentambassadeur, Can Korkmaz (BBO) of Sterre Burmeister (EBM), je meer over de Bachelor Bestuurskunde, onze specialisaties en hun eigen ervaringen met studeren aan de Universiteit Leiden in Den Haag.

Na deze presentatie bekijk je met Can of Sterre een compilatie van colleges die een goed beeld geven van de opleiding/ specialisatie, bezoek je de Virtual Tour van de Campus Den Haag en stel je al je vragen.

Je kan dus kiezen uit een BBO of een EBM meeloopdag. De vakken die per specialisatie (o.v.b.) getoond worden staan hier onder.

BBO:

EBM:

Het is handig van tevoren even de Studiegidsbeschrijvingen door te nemen (klik op de vakken om op de juiste Studiegidspagina’s te komen), zodat je goed voorbereid bent op de meeloopdag.

Een virtuele meeloopdag duurt ongeveer 45-60 minuten en er mogen maximaal 10 studiekiezers per sessie meedoen. Je kiest zelf een datum en tijdstip wat jou het beste uitkomt om de virtuele meeloopdag te volgen. Bekijk de agenda en meld je snel aan!

Heb je je al georiënteerd op de Bachelor Bestuurskunde en wil je je verder verdiepen? Doe dan mee met het online Proefstuderen Bestuurskunde. De volgende editie vindt plaats op woensdag 10 Februari 2021. Klik hier voor meer informatie én om je aan te aan te melden voor het Online Proefstuderen!

Vorig jaar hebben er meerdere live webinars van de Bachelor Bestuurskunde plaatsgevonden. Op dit moment is het helaas niet meer mogelijk om om deze online informatiesessie live bij te wonen. Je kunt de video-opname van de laatste live webinar wél terugkijken. Meld je hier aan om een de link naar de video te ontvangen.

Maak kennis met de opleiding

Om een goed beeld te krijgen van welke studie bij je past, moet je veel uitzoeken. Neem hier dan ook ruim de tijd voor en ga actief aan de slag. Deelname aan een voorlichtingsactiviteit gaat je heel veel duidelijkheid bieden. We zetten de opties voor je op een rijtje:

Start hier je studiekeuze! Oriënteer je breed tijdens de Open Dag en maak kennis met alle studies van de Universiteit Leiden. Tijdens opleidingspresentaties krijg je een goede eerste indruk van bijvoorbeeld het vakkenpakket, de arbeidsmarkt en de onderwijsmethoden. Stel je vragen op de informatiemarkt: onze studenten, docenten en studieadviseurs staan voor je klaar met hun antwoorden.

Je kunt tijdens Proefstuderen deelnemen aan het programma van de opleiding waar jij interesse in hebt. Je volgt dan een korte opleidingspresentatie en neemt actief deel aan een hoor- en/of werkcollege. Tijdens Proefstuderen ontmoet je onze studenten en docenten, die klaar staan om al je vragen te beantwoorden. Zo krijg je een goed beeld van de studie én het onderwijs aan de universiteit.

Tijdens de (online) meeloopdagen volg je een of meerdere colleges voor eerstejaarsstudenten. Studentambassadeurs zullen je natuurlijk ook alles vertellen over de opleidingen en over studeren in Leiden of Den Haag. Tenslotte is er ook alle gelegenheid om je vragen te stellen aan de studentambasadeurs. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.